current views are: 1

11 Απριλίου 2012
Δημοσίευση04:16

Τι γυρεύει ο πονηρός Κοζανίτης στο «παζάρι» της Αττικής;

Στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής θα «δοκιμασθεί» όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το γιατί ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας και εκ του αποτελέσματος… ναύκληρος του Τιτανικού, επιδιώκει με κάθε τρόπο να κατέβει στις εκλογές, κυρίως όμως να εκτεθεί πολιτικά ειδικά σε αυτή την περιφέρεια, φέρεται πως έχει πολύ παρασκήνιο. 

Δημοσίευση 04:16’
αρθρο-newpost

Στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής θα «δοκιμασθεί» όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το γιατί ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας και εκ του αποτελέσματος… ναύκληρος του Τιτανικού, επιδιώκει με κάθε τρόπο να κατέβει στις εκλογές, κυρίως όμως να εκτεθεί πολιτικά ειδικά σε αυτή την περιφέρεια, φέρεται πως έχει πολύ παρασκήνιο. 

Στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής θα «δοκιμασθεί» όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το γιατί ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας και εκ του αποτελέσματος… ναύκληρος του Τιτανικού, επιδιώκει με κάθε τρόπο να κατέβει στις εκλογές, κυρίως όμως να εκτεθεί πολιτικά ειδικά σε αυτή την περιφέρεια, φέρεται πως έχει πολύ παρασκήνιο.  Κατ’ αρχάς μια και μιλάμε για τον… Τιτανικό (φράση που θα μείνει στην ιστορία, μαζί με το αμίμητο…λεφτά υπάρχουν)) καλό θα ήταν να θυμηθούμε, πως σαν σήμερα (10 Απριλίου) απέπλεε από το λιμάνι του Σαουθάμπτον για το παρθενικό και τελευταίο τραγικό ταξίδι του. 

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, αφού για καιρό υπεραμυνόταν της μετάθεσης των εκλογών (για όσο μακρύτερα γινόταν) και υπήρξε διαπρύσιος υποστηρικτής της παράτασης της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, υποχρεώθηκε να ανακρούσει… πρύμνη από τη στιγμή που φάνηκε πως η εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να τραβήξει σε μάκρος. Εύλογο το ενδιαφέρον (και συμφέρον) του πρώην τσάρου να παραταθεί η θητεία του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος, από τη στιγμή που προσώρας μπορεί να τη γλυτώνει στο περίφημο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της μίας και μόνης εξεταστικής στην οποία επέμεινε και χθες ο Αντώνης Σαμαράς. 

Και αν ο συσχετισμός της εξεταστικής επιτροπής και η μεθόδευση που ακολουθήθηκε μπορεί να άφησαν αλώβητο τον Γ. Παπακωνσταντίνου η μετεκλογική συνέχεια δεν προοιωνίζεται κάτι ανάλογο. 

Άρα θα πρέπει να παραμείνει με κάθε τρόπο στο «κοινοβουλευτικό παιχνίδι» εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ασυλία. Και ενδεχομένως την ελπίδα πως με τα κατάλληλα (για τον ίδιο ) αποτελέσματα και συσχετισμούς, να διεκδικήσει εκ νέου κάποια θέση στη συνέχεια. 

Εξ αρχής αντίθετος με την προοπτική διεξαγωγής των εκλογών σε αυτή την  φάση της ελληνικής κρίσης δήλωνε αρχικά (στην Die Zeit- 22/2) πως «οι εκλογές δεν θα πρέπει να διεξαχθούν τον Απρίλιο» και λίγο αργότερα (στην γαλλική Les Echos) ό τι θα λειτουργήσουν σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης αλλά θα έπρεπε να αναβληθούν. 

Από τη στιγμή όμως, που το μοιραίο (των εκλογών) απ’ ότι φαίνεται δεν μπορεί να αποφευχθεί, είναι υποχρεωμένος να κινηθεί ανάλογα. Πρώην συνεργάτης του (στην πλατεία Συντάγματος) υποστηρίζει, πως μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου να «κατέβει» στην εκλογική αρένα της Αττικής. Γιατί όμως εκεί και όχι σε άλλη περιφέρεια; Είναι αλήθεια, πως από τη θέση του ΥΠΕΚΑ, προσπαθεί εδώ και καιρό να περάσει μέτρα που «χαϊδεύουν» τα αυτιά της εκλογικής πελατείας σε μία περιφέρεια όπου το «κόμμα των αυθαιρέτων» βγαίνει αυτοδύναμο.

Όλες του οι ενέργειες για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων (και με τον τρόπο, που ακολουθήθηκε η διαδικασία ) κατατείνουν στο συμπέρασμα πως ο πονηρός Κοζανίτης ήξερε πολύ καλά που αποσκοπούσε. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό, πως η μόνη περιφέρεια που θα μπορούσε να εκτεθεί εκλογικά ο… ναύκληρος του Τιτανικού με αξιοπρεπή ποσοστά ήταν η συγκεκριμένη.

Και βέβαια από τη στιγμή, που ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ξέκοψε ορθά κοφτά τις βλέψεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εξ ου και το άδειασμα, που έκανε αμέσως μετά ο ΥΠΕΚΑ στον Ευ. Βενιζέλο…  

Joffrey Postman


σχετικα αρθρα