Σε εκλογές μαζί με τις περιφερειακές του Οκτωβρίου το 2010 θα έπρεπε να είχε προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα το πρωί επέμεινε πως από τη στιγμή που οι αγορές έκλεισαν για την Ελλάδα δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός από αυτή του ΔΝΤ αφού όπως σημείωσε «Δεν υπήρχε έτοιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός». Σημείωσε επίσης ότι «Δεν είμαστε τίποτε τρελοί που θέλουν να αυτοκτονήσουν» ενώ αναγνώρισε ότι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δεν περίμενε πως έπειτα από δυο χρόνια η κατάσταση θα έφτανε σε αυτό το σημείο.  Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι κακώς η Ελλάδα θα έβγαινε σε ενάμιση χρόνο στις αγορές. «Κακώς το είχαμε πει. Όποιοι το είπαν, γιατί δεν το είπαμε όλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε δε ότι την επομένη των εκλογών σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμμετέχει και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πίσω στην άποψη του για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Τέλος αναφέρθηκε και στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφεύγοντας ωστόσο να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την προσωπική διάσταση της υπόθεσης. Ωστόσο  σημείωσε ότι «η υπόθεση αυτή πρέπει να φέρει περισυλλογή, αυτοκριτική, αλλά και μέτρα σε ένα καθεστώς που είναι γνωστό ότι ήταν αδιαφανές, με σκοτεινή διακίνηση μαύρου χρήματος για πολλά χρόνια».