Το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και οι επικείμενες εκλογές θα εξετασθούν στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα, M.Τετάρτη, ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Κρίστοφερ Σμαρτ με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ.Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση του κ. Σμάρτ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ιπποκράτους επί τάπητος τέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ, καθώς και η διμερής συνεργασία.

Ο κ. Σμαρτ, ο οποίος αφίχθη στην ελληνική πρωτεύουσα τη Μ.Τρίτη δεν θα συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί και τον προηγούμενο Ιούλιο την Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με αναλύσεις, οι ΗΠΑ επιδιώκουν ενημέρωση για την πορεία του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδα, αλλά και να σχηματίσουν μια εικόνα για το τοπίο μετά τις εκλογές.

Πηγή: in.gr