current views are: 1

11 Απριλίου 2012
Δημοσίευση12:13

Ανδρέας Ψυχάρης: Άλλο η πραγματικότητα κι άλλο η εικονική πραγματικότητα του Βενιζέλου

«Ο κ. Βενιζέλος έχει μια πολλή μεγάλη χάρη στο να μιλάει, να εξηγεί και να λέει τα πράγματα όπως τα θέλει εκείνος. Δεν είπε την πραγματικότητα ως έχει», τόνισε  στον «ΒΗΜΑ 99,5» ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης.   

Δημοσίευση 12:13’
αρθρο-newpost

«Ο κ. Βενιζέλος έχει μια πολλή μεγάλη χάρη στο να μιλάει, να εξηγεί και να λέει τα πράγματα όπως τα θέλει εκείνος. Δεν είπε την πραγματικότητα ως έχει», τόνισε  στον «ΒΗΜΑ 99,5» ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης.   

«Ο κ. Βενιζέλος έχει μια πολλή μεγάλη χάρη στο να μιλάει, να εξηγεί και να λέει τα πράγματα όπως τα θέλει εκείνος. Δεν είπε την πραγματικότητα ως έχει», τόνισε  στον «ΒΗΜΑ 99,5» ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης.    «Όταν κάνεις μία διαπραγμάτευση, μιλάς με την Τρόικα και λες ότι έχουμε αυτές τις δεσμεύσεις, λες ότι θα εξοικονομήσεις χρήματα δεσμεύοντας τη χώρα με 9 πράγματα, αφήνεις 1 αδέσμευτο και ύστερα λες πως δεν βρίσκεις τα χρήματα από αυτό το ένα πράγμα, τότε δεν είναι λογικό. Άσε με να κάνω εγώ όλη την διαπραγμάτευση και από εκεί και πέρα θα σου βρω εγώ χρήματα.   

Αλλά αν με δεσμεύεις σε συγκεκριμένα προγράμματα, μου έχεις δέσει τα χέρια και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Άσε μου λυμένα τα χέρια, πες μου τι στόχους θέλει να επιτύχει η Τρόικα και εγώ θα διαπραγματευτώ τους τρόπους με τους οποίους θα βρω λεφτά.   

Μπορείς να εξηγήσεις διάφορα πράγματα με ένα πολύ καλό τρόπο, αλλά μην μπερδεύουμε την πραγματικότητα με την εικονική πραγματικότητα. Δεν έχει δίκιο ο κ. Βενιζέλος. Βέβαια, σέβομαι την αγωνία του να βγαίνει δεύτερο κόμμα, που το εύχομαι γιατί θέλω το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Εγώ δέχομαι ότι έχουμε και εμείς ευθύνη, αλλά δεν θα αυτο-μαστιγωνόμαστε για αυτό. Εμείς κάναμε λάθη, όμως αυτοί κατέστρεψαν την χώρα».   

Για το πόθεν έσχες που προτείνει ο Α. Σαμαράς, είπε: «Έχει απόλυτο δίκιο ο Α. Σαμαράς για το πόθεν έσχες. Μπράβο του και αυτό θα το κάνουμε.  Κανένας βουλευτής, ο οποίος δεν συμφωνεί με αυτό το πράγμα, δεν αξίζει να είναι στη βουλή. Το πόθεν έσχες δεν θα ελέγχεται από τους βουλευτές αλλά από δικαστές. Πρέπει όχι μόνο να είμαστε απολύτως τίμιοι αλλά να φαινόμαστε και απολύτως τίμιοι, για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία».   

Για τον Π. Γερουλάνο και τη συνομιλία τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Τον Π. Γερουλάνο, τον κάλεσα δύο φορές σε διάλογο και ούτε καν απαντάει. Είμαστε και οι δύο πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα και εκφράζουμε τις διαφωνίες μας. Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ, εφόσον θεωρεί πως τα έχει κάνει όλα τόσο σωστά και έχει κάνει τόσο μεγάλο έργο, να κάνουμε ένα ντιμπέιτ. Εκφράζω ισχυρές αμφιβολίες για το αν ο Γερουλάνος γνωρίζει από πολιτική».   

Τέλος, ο κ. Ψυχάρης αναφέρθηκε στο οικογενειακό του όνομα κι αν αυτό λειτουργεί ως πλεονέκτημα. «Πιο πολύ ως μειονέκτημα το βρίσκω, παρά ως πλεονέκτημα. Κάνεις μια πολιτική καριέρα και όλοι λένε: «Να είναι ο γιος του Ψυχάρη, δεν είναι ο Ανδρέας Ψυχάρης». Είναι δύσκολο. Αλλά αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει, γεγονός που είναι ευχάριστο. Τώρα πια δεν με βλέπουν έτσι. Υπάρχουν ακόμη ορισμένοι, βέβαια, που έχουν παρωπίδες. Τώρα, όμως, λένε «ο Ανδρέας Ψυχάρης». Εγώ διεκδικώ την είσοδό μου στη βουλή μα τον σταυρό, ούτε επικρατείας πάω, ούτε ζητάω να διοριστώ κάπου. Ζητάω τον σταυρό του κόσμου».


σχετικα αρθρα