current views are: 1

11 Απριλίου 2012
Δημοσίευση12:17

Οξύνεται η κόντρα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερο φαίνεται να χωρίζει παρά να ενώνει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Δημοσίευση 12:17’
αρθρο-newpost

Περισσότερο φαίνεται να χωρίζει παρά να ενώνει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Περισσότερο φαίνεται να χωρίζει παρά να ενώνει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές περιφέρειες. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού».

«Οι αριστερές  και προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ιστορική ευθύνη να συμπορευτούν ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις και στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και συρρίκνωσης της λαϊκής κυριαρχίας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός τελικά ενισχύοντας την αριστερά θα επιβάλει  με την ψήφο του τη συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας  που θα ξηλώσει τις δανειακές συμβάσεις και θα προβάλει μια στρατηγική εξόδου από την κρίση που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες» τόνισε.

Νωρίτερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είχε εκφράσει την αντίθεση της στην πρόταση συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία στις μονοεδρικές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κυριότερος λόγος είναι ότι έχουμε πολιτικές διαφωνίες, είναι αφερρέγγυοι, δεν τους πιστεύουμε». Η κ. Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι λέει «ανέκδοτα» όταν ισχυρίζεται ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. «Λέει και το άλλο ανέκδοτο, δεν μας διώχνουν από την Ευρώπη γιατί θα καταστραφεί η Ε.Ε. Όμως όταν η Ε.Ε. ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να είναι των 27 βεβαίως θα πετάξει με μια κλωτσιά τις χώρες με αδυναμίες. Εμείς δεν μπορούμε να λέμε στο λαό πιάσε τα μαλλιά σου να σωθείς»σημείωσε.

Η Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε ότι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και της ΔΗΜΑΡ) υπάρχει ριζική διαφωνία πάνω σε ζητήματα του σήμερα. «Οι διαφορές μας δεν αφορούν στο μέλλον, επομένως, είναι τυχοδιωκτισμός να ζητάς συνεργασία όταν ξέρεις ότι έχεις διαφορετικές απόψεις. Το πιο έντιμο είναι να πεις έχουμε διαφορές δεν μπορεί να γίνει συνεργασία. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, για τη θέση των κομματων της Αριστεράς, παρατήρησε ότι αυτοί που μιλάνε για κυβέρνηση της Αριστεράς που θα πηγαίνει και θα χτυπά το χέρι στη Μέρκελ, λένε παραμύθια) είπε.


σχετικα αρθρα