Ο Άκης αποδεικνύεται ότι ξέρει να διαλέγει σπίτια. Στην Αθήνα μένει απέναντι από την Ακρόπολη (στον πιο ακριβό δρόμο της πρωτεύουσας) και στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Λεωφόρο Νίκης (στον πιο ακριβό δρόμο της πόλης). Το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου αγοράστηκε από τη σύζυγό του, με μετρητά και δάνειο. Η οικογένεια, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Άκη, πληρώνει κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ το μήνα για τοκοχρεολύσιο, τη στιγμή που ο μισθός του εν ενεργεία βουλευτή είναι περίπου 5.000 ευρώ μετά τις μειώσεις. Ο Άκης είναι συνταξιούχος και η Βίκυ βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών. Η Torcaso (σύμφωνα με τις Αποκαλύψεις) δηλώνει ως διεύθυνση για την αλληλογραφία της την πολυκατοικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου όπου βρίσκεται το «διαμερισματάκι» του Άκη.

Το διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, περίπου 170τ.μ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανήκει στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν αγοράζει με δάνεια. Η ίδια, απέκτησε κι ένα σπίτι στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Το «σπίτι με τον κισσό» είναι ένα από τα κλασικά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου το απέκτησε (συνολικό εμβαδό 270 τ.μ) έναντι 627.942 ευρώ, ενώ οι μεσίτες το ανεβάζουν πάνω από το ένα εκατομμύριο. Στο μεταξύ, η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αποκτά και το ακίνητο στην Κομνά Τράκα 3, όπου βρισκόταν το γραφείο του Άκη.

Προηγήθηκε αγορά από το Θεσσαλονικιό επιχειρηματία κ. Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Άκη, μέτοχο της Torcaso, ο οποίος και το μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα. Στην Κομνά Τράκα, ο Άκης διασταυρώνεται και πάλι με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι να το πουλήσει σε άλλη off shore, τη Nobilis.

Δίπλα στο γραφείο του Άκη, στη συμβολή με την Κεφαλληνίας, βρίσκεται πενταώροφη πολυκατοικία που μέχρι το 2007, βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso. Στο γραφείο του Άκη εδρεύει η εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον υιό του Αλέξανδρο. Όμως, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ιδρύσει από το 2003 και την εταιρεία ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει και η λογίστρια κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου- γνωστή και ως «η λογίστρια του ΠΑΣΟΚ», η οποία το 2002 εμφανίζεται να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της σημερινής κατοικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την ίδια χρονιά (σύμφωνα με την «Καθημερινή») στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται απόφαση του Δ.Σ. της off shore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής της ανακαίνισης του πενταώροφου της Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα εμφανίζεται ο κ. Αστέριος Οικονομίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON. Ο κ. Οικονομίδης είναι ο άνθρωπος που πουλάει το Μάιο του 2006 στην Αρετή Τσοχατζοπούλου το «σπίτι με τον κισσό» στη Δεινοκράτους.

Μπορεί η κ. Τσοχατζοπούλου να αγοράζει τη Δεινοκράτους το 2006, αλλά τη δηλώνει ως κατοικία από το 2001, όταν το ακίνητο ανήκε στην off shore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, η οποία τη μεταβίβασε το 2005 στην ιδιοκτησία κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο την πούλησε στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Άρτεμις ΠαραδείσουΣχετικό θέμα:
Στα κρατητήρια ανηλίκων ο Άκης με... μπριάμ, σουπιές και γίγαντες!