Συνεχίζεται η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό όπως δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις με τα μόνα σταθερά σημεία να είναι η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, τα χαμηλά ποσοστά του δικομματισμού και η προτίμηση των πολιτών σε μία κυβέρνηση συνεργασίας μετεκλογικά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον Τύπο της Κυριακής η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από 11,5%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 5%, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι από 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 2,5% όπως και το Άρμα Πολιτών, ενώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Δράση συγκεντρώνουν από 1,5%.

Παράλληλα το 64% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 21% που επιθυμεί μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε δημοσκόπηση της MRB στην Real η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%.

Το 65,7% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου ενώ το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Λουκάς Παπαδήμος, Πάννος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.

Στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου το 52,4% δηλώνει «κανένας» ενώ το 22,9% επιλέγει τον Πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.