Την κλήση όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ ζητά μέσω του δικηγόρου του, Λεωνίδα Κοτσαλή, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας πως για το θέμα των υποβρυχίων, που είναι και η βασική κατηγορία που τον βαρύνει, απλώς εκτέλεσε εντολή της τότε επιτροπής.
Σε ανακοίνωση του, ο κ. Κοτσαλής είπε: «Η απόφαση για την αγορά των 4 υποβρυχίων ελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 από το ΚΥΣΕΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το ΚΥΣΕΑ εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο να υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση .

Ζητήθηκε τόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής όσο και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως από την Εισαγγελία Αθηνών η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του ΚΥΣΕΑ προς παροχή εξηγήσεων. Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις δεν έγινε δεκτό. Στο αίτημα αυτό θα επανέλθουμε στο πλαίσιο της τακτικής ανακρίσεως».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

«Το ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής εκτελέστηκε με θεαματικό (θεατρικό) τρόπο την Μ. Τετάρτη 11.4.2012. Διευκρινίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κλήση προς απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, πράγμα που ποινικοδικονομικά στασιάζεται εντόνως μέσα στη θεωρία και στην πράξη. Συνιστά ανακριτική πράξη ελεγχόμενη με βάση το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α».

Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε από τον κ. ανακριτή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης «δεν επαρκεί για την μελέτη δικογραφίας περίπου 10.000 σελίδων», ενώ τίθεται το ερώτημα «γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την ανθρώπινη αδυναμία που ουσιαστικά αποδυναμώνει την άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων».


Με πληροφορίες από kathimerini.gr
TAGS