Στροφή στην ουσία της πολιτικής συζήτησης επιδιώκουν από την ΝΔ, στοχεύοντας να κατευθύνουν τον προεκλογικό διάλογο στην ανταλλαγή ενός πλαισίου προτάσεων και ιδεών για την επόμενη ημέρα, μετακινώντας το δίλημμα των εκλογέων από την αντιπαράθεση ανάμεσα σε «μνημόνιο» και «αντιμνημόνιο».  Πλατφόρμα για την ανάπτυξη της σχετικής ρητορικής, από την ΝΔ επιθυμούν να αποτελέσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα από τον Αντώνη Σαμαρά και οι οποίες επιδιώκεται να προσδιορίσουν το περιεχόμενο της προεκλογικής ατζέντας. 

Η επικαιροποίηση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ –αυτό που «μηντιακά» ονομάστηκε «Ζάππειο ΙΙΙ» και επί της ουσίας αποτελεί το οικονομικό σχέδιο Σαμαρά- και το λεγόμενο «πολιτικό Ζάππειο» -το όραμα Σαμαρά για το νέο μεταπολιτευτικό κύκλο- θα αποτελέσουν τους δύο κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η ΝΔ προκειμένου να διαμορφώσει την ατζέντα αλλά και να την επιβάλλει, προσβλέποντας στα μεγαλύτερα δυνατά εκλογικά οφέλη από ένα μικρό αλλά πυκνό πολιτικό χρόνο. 

Παράλληλα, το επιτελικό σύστημα αλλά και σύσσωμη η ΝΔ μπαίνει πλέον σε βαθιά προεκλογικά νερά, με τη σημερινή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων –πλην του Επικρατείας- αλλά και με την ενεργοποίηση της προσφάτως ανακοινωθείσας Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα η οποία θα συνεδριάσει στις 2 το μεσημέρι.

Προηγουμένως, ο κ. Σαμαράς θα δώσει τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις του προεκλογικού αγώνα που θα δώσει η ΝΔ, μιλώντας πορς τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι. 


Πάνος Ρασσιάς