Στα χαρακώματα Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανος Μάνος μετά τις πρωινές δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον Σκάι όπου αναφέρθηκε στις άκαρπες συζητήσεις με τη «Δράση» προκειμένου να κατέβουν, όπως δήλωσε, μαζί στις εκλογές επί ίσοις όροις και με κοινή ηγεσία. Με σκληρή ανακοίνωσή της η Δράση τονίζει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη «παρέλειψε να αναφέρει ότι η συλλογική ηγεσία θα ήταν με την ίδια επικεφαλής, ζήτημα στο οποίο ήταν ανυποχώρητη» και σημειώνει ότι «Η κ. Μπακογιάννη ονομάζει συλλογική ηγεσία την δική της ηγεσία». 

Σύμφωνα με τη Δράση «δεν είναι το μόνο ζήτημα για το οποίο έχουμε διαφορά αντιλήψεων. Φαίνεται ότι επέλεξε ως κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής της εκστρατείας τις μισές αλήθειες και την ανούσια αντιπαράθεση, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τις παλαιοπολιτικές πρακτικές του άρρωστου πολιτικού μας συστήματος. Δεν σκοπεύουμε να μετάσχουμε σε αυτήν την αντιπαράθεση». 

Επισημαίνει ακόμη ότι η «Δράση» επιζήτησε τη συνεργασία των φιλελεύθερων και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και τελικώς επέτυχε τη συνεργασία με την Φιλελεύθερη Συμμαχία και με πολλούς ανεξάρτητους πολίτες από τον χώρο της κεντροαριστεράς.
 

«Η Δράση δεν σκοπεύει να γίνει όχημα για την ικανοποίηση των πολιτικών ματαιοδοξιών οποιουδήποτε. Απευθύνεται σε αυτούς που σκέπτονται έξω από κουτάκια και βασίζονται στις δυνάμεις τους και με αυτούς εργάζεται και συνεργάζεται», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.