Στη δημοσιότητα δόθηκαν λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, με 412 υποψήφιους σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα είναι υποψήφιος στις Περιφέρειες Μεσσηνίας και Μαγνησίας

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι.

Υπάρχουν 412 υποψήφιοι σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Η Ανανέωση είναι εμφανής: οι μισοί περίπου είναι νέα πρόσωπα. Ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στους προερχόμενους από τη νεολαία, αλλά και σε νέους επιστήμονες.

Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που προσφέρθηκαν να στρατευθούν στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας. Καλή τύχη στους υποψήφιους βουλευτές. Και αυτοί που δεν μπήκαν τελικά, θα είναι κι αυτοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Που δεν τελειώνει στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τότε μόλις ξεκινά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το κόμμα, σε οκτώ νομούς, Κορινθίας, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Καρδίτσας, Κεφαλονιάς και Λακωνίας οι κατατεθείσες υποψηφιότητες υπερκάλυψαν τρεις φορές τις θέσεις, ενώ στη Λακωνία υπήρξε μεγαλύτερη προσφορά γυναικών.

Σημειώνεται ότι συνολικά, η ανανέωση αγγίζει το 60%.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα ονόματα των ψηφοδελτίων της 6ης Μαΐου της ΝΔ, ΕΔΩ


Σχετικό θέμα: Αντώνης Σαμαράς: «Καθαρή εντολή για να κυβερνήσουμε με λυμένα χέρια