«Συνεχίζουμε μαζί με καθαρή σχέση». Αυτό το ευχητήριο μήνυμα για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα εστάλη το Μ. Σάββατο στα κινητά λίγων φίλων από τον υπογράφοντα: Γιώργος Βλάχος, Βουλευτής περιφέρειας Αττικής ΝΔ.
Μπορεί η υπογραφή να μην ανέφερε πουθενά τον προσδιορισμό «υποψήφιος» αλλά και μόνο η αναφορά του ως «βουλευτής ΝΔ» ήταν αρκετή για να κινήσει τις υποψίες, δεδομένου ότι ο κ. Βλάχος παρέμενε ανεξάρτητος βουλευτής –μαζί με την Ελίζα Βόζεμπεργκ- μετά τη διαγραφή του από την ομάδα των «21».

Θα μπορούσε βέβαια αυτό να αποδοθεί στην ...ψυχική δέσμευση του Γ. Βλάχου με την ΝΔ, η οποία τον εμπόδισε να προσχωρήσει και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου. Αυτή άλλωστε ήταν και η εξήγηση που έδινε ο βουλευτής Αττικής σε όσους δημοσιογράφους τού τηλεφωνούσαν μετά τη γνωστοποίηση του sms ζητώντας διευκρινίσεις.

Η πραγματικότητα βέβαια απέχει αρκετά από τις εξηγήσεις του κ. Βλάχου. Και ξεκινά από την επιστροφή Σαμαρά από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για να γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ με επιτελείς του για τα ψηφοδέλτια, έπεσε στο τραπέζι –όπως ήταν φυσικό- και το όνομα του Γ. Βλάχου.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Βουλευτήκαταφατική απάντηση στο προσκλητήριο συστράτευσης του Α. Σαμαρά- η οποία πάντως, μέσω διαρροών, είχε χαρακτηριστεί ως «μη απολύτως ικανοποιητική ως προς το περιεχόμενό της». Δεδομένης πάντως της συνολικής κοινοβουλευτικής και δημόσιας συμπεριφοράς του βουλευτή, η επανένταξή του στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ήταν θέμα χρόνου.

Το ζήτημα έκλεισε και τυπικά, όταν το κινητό του Γ. Βλάχου χτύπησε τη Μ. Πέμπτη. Στην άλλη άκρη ήταν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέτζος. «Γιώργο, θέλει να σου μιλήσει ο Πρόεδρος» απευθύνθηκε στον βουλευτή. Η συνομιλία του Γ. Βλάχου με τον Α. Σαμαρά ήταν σύντομη. Το αποτέλεσμά της φάνηκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ που ανακοινώθηκαν πριν λίγο. 

Πάνος Ρασσιάς