current views are: 1

17 Απριλίου 2012
Δημοσίευση18:30

Βενιζέλος: Στο πρόγραμμά μας δεν υπάρχουν νέα φορολογικά μέτρα τον Ιούνιο

Την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε τηλεοπτικά δίκτυα της Κρήτης, δηλώνοντας ότι στο πρόγραμμα του κόμματος  δεν υπάρχουν νέα φορολογικά μέτρα τον Ιούνιο.

Δημοσίευση 18:30’
αρθρο-newpost

Την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε τηλεοπτικά δίκτυα της Κρήτης, δηλώνοντας ότι στο πρόγραμμα του κόμματος  δεν υπάρχουν νέα φορολογικά μέτρα τον Ιούνιο.

Την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε τηλεοπτικά δίκτυα της Κρήτης, δηλώνοντας ότι στο πρόγραμμα του κόμματος  δεν υπάρχουν νέα φορολογικά μέτρα τον Ιούνιο. «Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι σημαντικότερες στη μεταπολεμική μας ιστορία. Δεν είναι ευρωεκλογές, ούτε δημοψήφισμα» είπε.

«Μόνο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ρεαλιστική και η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν είναι εφικτή. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να σκεφτούν τον βαθμό ευθύνης τους πριν τις εκλογές ώστε να είναι υπεύθυνες μετά τις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ποιος θα πάρει στις πλάτες του τη χώρα τον Μάιο, όπως την πήρα εγώ τον περασμένο Ιούνιο; Διαπραγματεύτηκα το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση με τον κ. Σαμαρά κρυβόμενο από πίσω μου» ανέφερε. «Από τότε που ανέλαβα Υπουργός Οικονομικών επέλεξα να λέω μόνο την αλήθεια στον ελληνικό λαό» ανέφερε.

«Η χώρα έχει μπει σε πολυετή ύφεση που μόνο σε πόλεμο τη συναντάς. Η χώρα ξεκίνησε το 2009 με πρωτογενές έλλειμμα 24,5 δισ. και φέτος στόχος μας είναι πρωτογενές έλλειμμα μόλις 2 δισ.» πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε: «Έστειλα επιστολή στον κ. Barroso και του έκανα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Ζητάμε προσαρμογή όχι έως το 2014 αλλά έως το 2015, δηλαδή σε τρία αντί για δύο χρόνια».

«Ο δρόμος που προτείνουμε είναι συγκεκριμένος, δύσκολος αλλά ασφαλής. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ελπίδα και την προοπτική. Τι θα συμβεί αν ακολουθήσουμε τον άλλο δρόμο; Δεν θα ισχύσει τίποτα για ότι λέμε για το δημόσιο χρέος. Με τον “άλλο δρόμο” θα μπορέσουν να καταβληθούν συντάξεις και μισθοί; Όχι» υπογράμισε.

«Στο δικό μας πρόγραμμα δεν υπάρχουν νέα φορολογικά μέτρα για τον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμα: «Ζητάμε σταθερό εθνικό φορολογικό σύτημα για δέκα χρόνια, πιο δίκαιο, πιο ευαίσθητο και αναδιανεμητικό. Για πρώτη φορά δόθηκε μάχη κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν συλλήψεις, ήρθη το τραπεζικό απόρρητο, βγήκαν λίστες στο διαδίκτυο».

«Πρέπει να μείνουμε στο τραπέζι της Ευρώπης και να επιδιώξουμε να γίνουμε ουσιαστικά και όχι απλά τυπικά ισότιμοι. Νομίζουν πολλοί ότι το ΔΝΤ είναι παρόν μόνο σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Όμως, το ΔΝΤ βρίσκεται σε όλη την Ευρώπη.Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι θεσμικό και πολιτικό» ανέφερε.

Συνάντηση με υποψήφιους βουλευτές της Αττικής

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη στις εκλογές, η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, ο τόπος κινδυνεύει με ακυβερνησία. Η αυτοδυναμία όπως την αντιλαμβάνεται η ΝΔ προσκρούσει στην κοινή λογική» είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην σύσκεψη που είχε στην Ιπποκράτους με τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος στις πέντε περιφέρειες της Αττικής.

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλλει από το σώμα του, τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του.

Η προσωπική ποινική ευθύνη, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, είναι άλλο ζήτημα από την ευθύνη που έχουν κόμματα και κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι αν ξέραμε το 2005 στην Εξεταστική τα στοιχεία που βγήκαν στη συνέχεια, η στάση των κομμάτων θα ήταν διαφορετική.


σχετικα αρθρα