Την εκτίμηση ότι η ανεργία θα οξυνθεί εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ανεργία, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι επενδύσεις γίνονται σε επιλεκτικούς τομείς.

Προκλητική κοροϊδία απέναντι στους ανέργους χαρακτήρισε τις χθεσινές εξαγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε ενδεχόμενο σύμπραξης του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση της κ. Παπαρήγα υπήρξε κατηγορηματική: «Ποιος παίρνει στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση; Ο ΣΥΡΙΖΑ τρυγάει ψήφους, παίζει με τον πόνο του λαού. Έκανε πρόταση και σε άλλα κόμματα, είχε ακόμα διαβουλεύσεις και με τον κ. Καμμένο».

Η γ.γ. του ΚΚΕ εξαπέλυσε πυρά κατά του καπιταλιστικού συστήματος ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να «να γλιτώσουμε από αυτούς που έφεραν και συμμάχησαν με το ΔΝΤ».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανεργία θα οξυνθεί και η κρίση θα βαθύνει σε όλη την Ευρώπη ενώ επεσήμανε ότι επενδύσεις γίνονται σε επιλεκτικούς τομείς.

«Οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν θα είναι προσωρινές και πολύ λιγότερες από τις θέσεις που θα χαθούν», τόνισε και αναφέρθηκε ακόμα στις προβλεπόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε επιπλέον ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ, και το ΛΑΟΣ. Μέσα στις προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις, το πλήρες πάγωμα δανείων για ανέργους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς όρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, χαρακτήρισε κοροϊδία τα σενάρια περί επιστροφής των πολιτών στα χωριά υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να ζήσουν οι οικογένειες δουλεύοντας σε μικρές κτηνοτροφικές μονάδες.