Γράφει ο Τάκης Χατζής 
Πρώην κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή μιλώντας στο newpost.gr με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται εσχάτως με τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο διατύπωσε μια σειρά προβληματισμών σε συνδυασμό με την παράθεση πληροφοριών οι οποίες οδηγούν σε πολλά εύλογα ερωτήματα τα οποία μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να διερευνήσει και εν τέλει να διαλευκάνει.
Ο πρώην Υπουργός σημείωσε ότι «όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία είχε ήδη συλλέξει- από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση- στοιχεία για τα εξοπλιστικά προγράμματα και γνώριζε σχεδόν τα πάντα». Παραλλήλως η ίδια πηγή  τόνισε ότι «αμέσως μετά την εγκατάσταση της νέας ηγεσίας στο Υπουργείο Άμυνας και την τοποθέτηση στου κ. Ζορμπά μετά από πρόταση του ίδιου του Κώστα Καραμανλή στην θέση του Γραμματέα εξοπλισμών, δημιουργήθηκε ένας ογκώδης φάκελος για τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσοχατζόπουλου. 

Τότε ο κ. Ζορμπάς έδωσε τα στοιχεία στην πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη προκειμένου να τα προωθήσει». Όμως πάντα κατά το αφήγημα του ιδίου του πρώην αξιωματούχου η κ. Μπενάκη είχε πει ότι «ο Καραμανλής δεν θέλει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου και έβαλε στο συρτάρι τον φάκελο… Αλλά το περίεργο είναι ότι και ο κ. Ζορμπάς σιώπησε!» 
 
Μετά την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, πρόεδρος της οποία ήταν ο κ. Τραγάκης, και πάλι τα «σκουπίδια μπήκαν κάτω από το χάλι» με την πρόφαση ότι οι Ελβετοί δεν ήθελαν να δώσουν τα στοιχεία των καταθέσεων από τους λογαριασμούς του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και όλων εκείνων οι οποίοι ήταν αναμεμειγμένοι στην υπόθεση. 

Τι γνώριζε λοιπόν ο κ. Ζορμπάς και το αποσιώπησε; Γιατί ο ίδιος αφού ήταν επιλογή του Καραμανλή δεν παρενέβη η να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα; Ποια ήταν τα στοιχεία που είχε στα χέρια του ο κ. Ζορμπάς και τα οποία δεν αξιοποίηση ούτε από την θέση του προέδρου της Επιτροπής  που διερευνούσε την πορεία του μαύρου χρήματος; 

Η κ. Μπενάκη γιατί άραγε ανέλαβε μια τόσο μεγάλη ευθύνη; Της είχε δώσει ναι ή όχι το πράσινο φώς ο τότε Πρωθυπουργός; 

Υπάρχει θέμα και οι εισαγγελικές αρχές έχουν υποχρέωση να το διερευνήσουν.