Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Εννέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όχι στη συνεργασία με την πολιτική που ασκεί και με την πολιτική που υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να ασκεί».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης με οποιαδήποτε προοδευτική δύναμη υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σύμπτωση, επισημαίνοντας ότι «πολλά θα εξαρτηθούν από εάν θα υπάρξουν μετατοπίσεις από θέσεις που έχουν σήμερα τα κόμματα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και η παράλληλη δέσμευση για σταδιακή απαγκίστρωση από τους «επαχθείς όρους και τις επαχθείς ρυθμίσεις» για τους εργαζομένους αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς.

Η εμμονή στη λιτότητα φέρνει δυστυχία

Την ίδια στιγμή, ο Φώτης Κουβέλης με δήλωση του αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί σε ασφυξία της οικονομίες και στην απελπισία τους πολίτες, με τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί. 

Ο κ. Κουβέλης αναφέρει πως όταν ακόμη και το ΔΝΤ με την έκθεσή του, αναφέρεται στην άμεση στροφή σε πολιτικές ανάπτυξης και ζητά την ενεργητική παρέμβαση της ΕΚΤ για ρευστότητα στην ευρωζώνη, τότε είναι περισσότερο από αναγκαία η εγκατάλειψη του μονόδρομου που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβάλει οι Μέρκελ και Σαρκοζί.Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική