Ένα μείγμα από προτάσεις – μελετημένες και κοστολογημένες- που είτε ακροθιγώς, είτε λεπτομερειακά έχει παρουσιάσει κατά καιρούς, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, αναμένεται να παρουσιάσει την Κυριακή  ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, για την κυβερνητική διαχείριση του επόμενου διαστήματος με στόχο την άμεση έξοδο από την κρίση.  Η αρχικώς προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο αναβλήθηκε εξαιτίας της αυριανής απεργίας των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς σε ομιλία του στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ζήτησε για ακόμη μια φορά αυτοδυναμία
Πέραν της πρότασης –υποστηρίζεται και από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Ε.Ε.- για θέσπιση θέσης μόνιμου υφυπουργού Οικονομικών, ο κ. Σαμαράς αναμενεται κατά πληροφορίες να καταθέσει και να επανακαταθέσει προτάσεις όπως: 
  • Επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ 
  • Διαμόρφωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% για όλα τα Νομικά Πρόσωπα (flat tax) 
  • Κατάργηση του φόρου στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ (το γνωστό χαράτσι) και αντικατάσταση με έναν ΕΤΑΚ με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής 
  • Άμεση προώθηση συμψηφισμού οφειλών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών 
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών από το 23% στο 19%, από το 13% στο 9% και το χαμηλό στο 5% 
  • Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή, άμεσα από το 45% στο 40% και σταδιακά με ορίζοντα τριετίας στο 30% 
  • Πολιτικές ενίσχυσης της εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων  σε συνδυασμό με ταχύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Σαμαράς αναμένεται, τέλος, να προτείνει τη τοποθέτηση μόνιμου υφυπουργού Οικονομικών.

Αυτοδυναμία για ριζικές αλλαγές ζήτησε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ


Αυτοδυναμία ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θέλει να τα αλλαξει όλα.

«Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη την ευρωπαϊκή ταυτότητα την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, λέγοντας όσοι πολιτικοί έλεγαν ότι η ΝΔ έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην υπουργό, τι έχουν να πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια, η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, εμείς λέμε την αλήθεια και προσφέρουμε ελπίδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


Πάνος Ρασσιάς


Σχετικά Θέματα:

Εμπόδια, γκρίνιες αλλά και πολιτική ουσία στα ψηφοδέλτια της ΝΔ