Προθεσμίες να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 25 έως και τις 27 Απριλίου, ζήτησαν και έλαβαν η σύζυγος και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς και οκτώ ακόμη άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού και οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή.
Η κυρία Σταμάτη έφτασε στην Ευελπίδων περίπου στις 09:45, ωστόσο δεν έγινε αντιληπτή, αφού μπήκε στο κτίριο από την πίσω πόρτα.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού δεν έμεινε περισσότερο από 45 λεπτά στο γραφείο του ανακριτή και αφού κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 27 Απριλίου και αποχώρησε στις 10:30, από την κύρια είσοδο των δικαστηρίων αυτή τη φορά. 

Εκεί, βρέθηκε αντιμέτωπη με λίγους αγανακτισμένους πολίτες που την αποδοκίμασαν. Συγκεκριμένα, μία εξοργισμένη κυρία άρχισε να της επιτίθεται φραστικά χαρακτηρίζοντάς της «βλαχάρα», χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίδραση από την κυρία Σταμάτη.

Εκτός από τις δύο γυναίκες, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, η δικηγόρος Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα, οι Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπαρδής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας Nobilis από την οποία αγόρασε το σπίτι η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής, αφού μελετήσει τα ευρήματα- κατασχεθέντα από ελέγχους στα σπίτια των εμπλεκομένων, θα κρίνει εάν στην υπόθεση θα απαγγείλει νέες κατηγορίες που να αφορούν τη διάπραξη άλλων αδικημάτων, καθώς και αν προκύπτει ποινική εμπλοκή και για άλλα πρόσωπα, πλην των 15 ήδη κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανάκριση για την υπόθεση θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τέσσερις μήνες που ορίζει ο νέος νόμος για τις δικογραφίες που αφορούν διαφθορά αξιωματούχων.

Η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να λογοδοτήσουν η πρώτη για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η δεύτερη για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από εξωχώρια που η ιδιοκτησία της αποδίδεται στον πρώην υπουργό.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρεται ότι τα συμπεράσματα τους, όσον αφορά την οργάνωση που συνέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για την λεγόμενη «επιχείρηση ξέπλυμα», ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Για την κ. Βίκυ Σταμάτη η έρευνα των εισαγγελέων απέδειξε από την άρση τραπεζικού απορρήτου ότι, από το 1997 η κατηγορουμένη δέχεται χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της τα οποία φαίνεται να καταθέτει ο εξάδελφος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

Παράλληλα, το πρώτο επισκεπτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, δέχθηκε στον Κορυδαλλό ο πρώην υπουργός από τη συζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, δύο ημέρες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του.

Η συνάντησή τους διήρκησε περισσότερο από τρία τέταρτα της ώρας ενώ τον πρώην υπουργό επισκέφθηκαν και οι δικηγόροι του, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τις επόμενες κινήσεις τους.