current views are: 1

19 Απριλίου 2012
Δημοσίευση11:41

Σπηλιωτόπουλος: «Μετά τις εκλογές πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά»

Για τα μετεκλογικά σενάρια, την επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά, το Μνημόνιο αλλά και τον Πάνο Καμμένο, μίλησε, μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9».

Δημοσίευση 11:41’
αρθρο-newpost

Για τα μετεκλογικά σενάρια, την επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά, το Μνημόνιο αλλά και τον Πάνο Καμμένο, μίλησε, μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9».

Για τα μετεκλογικά σενάρια, την επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά, το Μνημόνιο αλλά και τον Πάνο Καμμένο, μίλησε, μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9». Αναλυτικότερα:

Για την επίθεση Ε. Βενιζέλου σε Α. Σαμαρά

Ο κύριος Βενιζέλος έχει υπόψη του τα δημοσκοπικά ευρήματα. Με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρθει σίγουρα δεύτερο, ενδεχομένως και πιο κάτω κόμμα στη σειρά προτεραιότητας που δίνουν αυτή τη στιγμή οι εκλογείς. Ως εκ τούτου κάποιος ο οποίος από τώρα είναι εξοικειωμένος με την ήττα των εκλογών είναι λογικό να σκέφτεται πως θα σταθεί πολιτικά στο επίκεντρο της προσοχής την επόμενη μέρα, έστω και συμμετέχοντας δια κυβέρνησης συνεργασίας. Ο διπολικός λόγος που εκφράζει ο κύριος Σαμαράς στέκεται στα δημοσκοπικά ευρήματα. Άρα είναι λογικό να έχει την πρωτοβουλία και των λόγων και των κινήσεων και των πολιτικών εξελίξεων. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έρευνα που να μην αποτυπώνει τη βούληση της κοινής γνώμης ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές.

«Μετά τις εκλογές πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά»

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει να  αντιμετωπίσει σημαντικότατες προκλήσεις την επόμενη μέρα. Μετά τις εκλογές πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά και ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι μακρύς, ανηφορικός και επώδυνος. Ως εκ τούτου το πρώτο που απαιτείται είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Δεν είναι λογικό να σχηματιστεί  κυβέρνηση η οποία από την πρώτη στιγμή θα είναι «όμηρη» πολλών ισορροπιών και το όλο σχήμα ετοιμόρροπο και εξ’ αιτίας αυτού  η χώρα να βρίσκεται κάτω από την απειλή των αλλεπάλληλων εκλογών, να τερματιστεί η κυβερνητική ομαλότητα και να δυναμιτίζεται διαρκώς η οικονομία.

Σενάρια μετά τις εκλογές

Πολιτική σταθερότητα σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει όσο το δυνατόν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν αυτό το σενάριο δεν επικρατήσει και αν μπούμε σε περιπέτειες λογικό είναι οι περιπέτειες να λυθούν ενδεχομένως με τη διαδικασία των εκλογών, που δεν είναι κάτι που ευχόμαστε, είναι κάτι που απευχόμαστε, αλλά αυτό εξαρτάται από τους εκλογείς. Ας πάρουμε το σενάριο που η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ακόμα και τότε η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να τείνει χείρα βοηθείας και συνεργασίας προς όλα τα κόμματα της ήσσονος και μείζονος  αντιπολίτευσης γιατί οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας θα είναι τεράστιες  και μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις και πολιτικές θα τα καταφέρουμε.

«’’Αναγκαίο κακό’’ το δεύτερο Μνημόνιο»

Η σχέση των δύο Μνημονίων είναι σχέση αιτίας- αιτιατού. Το γεγονός είναι ότι υπήρχε ένα Μνημόνιο το οποίο εξ’ αρχής είπαμε ότι θα αποτύχει διότι θα μας οδηγούσε σε ακόμα βαθύτερη ύφεση. Δικαιωθήκαμε πλήρως γιατί απέτυχε. Εξ’ αιτίας αυτής της αποτυχίας η χώρα μας πήγε κολλημένη με την πλάτη στον τοίχο να ζητήσει μεγαλύτερο δάνειο γιατί αλλιώς θα πηγαίναμε σε άτακτη κατάρρευση. Προφανώς εμείς είχαμε χρέος να εμποδίσουμε την άτακτη χρεοκοπία και να ψηφίσουμε υπέρ του δανείου, για να σωθεί η χώρα, και μαζί μ’ αυτό το κούρεμα του δημοσίου χρέους, δηλαδή την απαλλαγή των Ελλήνων φορολογουμένων κατά 130 δις. Από εκεί και πέρα αυτό συνοδεύτηκε από την πλευρά των δανειστών μας με κάποια μέτρα που προφανώς δεν τα θέλαμε, προφανώς δεν συμφωνούμε και προφανώς είναι δυσάρεστα. Δυστυχώς ήταν το «αναγκαίο κακό» για να ξεφύγει η χώρα από την περιπέτεια η οποία φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Αποτελεί το κόμμα Καμένου « αγκάθι»  για τη ΝΔ;

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει να κάνει ούτε με τις αρχές και τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας, ούτε με τις προγραμματικές θέσεις της. Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία εκπέμπει άλλα πολιτικά μηνύματα, έχει άλλη προτεινόμενη οικονομία και ενδεχομένως  να βλάπτει την πορεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πια οι θέσεις είναι τόσο διακριτές που όσοι θέλουν την ευρύτερη προοπτική  της χώρας, όσοι εμμένουν στην παραμονή μας στο ευρώ και όσοι βλέπουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ανηφορική πορεία ανάταξης των δυνάμεων μας, προφανώς δεν είναι αυτοί που ανήκουν στη «νέα» πρωτοβουλία.


σχετικα αρθρα