«Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ωστόσο έχουμε διανύσει τα 2/3 της «διαδρομής» και απαιτείται μια ακόμη προσπάθεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Θα ληφθούν νέα μέτρα τον Ιούνιο γιατί πρέπει να βρεθούν 11 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο προτείνω επέκταση του προγράμματος ως το 2015, ώστε η προσαρμογή να είναι ηπιότερη. Εξάλλου, αν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπούν οι περιττές δαπάνες του δημοσίου, θα μειωθεί η πίεση για οριζόντιες περικοπές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε αν τα άλλα κόμματα εγγυώνται ότι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο, ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα από το ΠΑΣΟΚ καθώς μόνον το Κίνημα μπορεί να ηγηθεί στη διαμόρφωση μιας συμμαχίας δυνάμεων της υπευθυνότητας των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε για μια ακόμη φορά κατά του κ. Σαμαρά καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ «έχει εγκλωβιστεί στην αυτοδυναμία του κομματός του», ενώ χαρακτήρισε το ΚΚΕ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλει να ηγηθεί των αντιμνημονιακών δυνάμεων και για τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι λέει "ναι" στην Ευρώπη αλλά χωρίς Μνημόνιο, δηλαδή χωρίς δεσμεύσεις και πλαίσιο.
TAGS