Την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο γυμναστήριο του Μίλωνα στην Νέα Σμύρνη, τονίζοντας εγγυάται την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Μόνο το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Ιούνιο. Εγώ, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ναι, εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης. Προτείνουμε πιο ήπια προσαρμογή, όχι σε δύο χρόνια, μέχρι το 2014, αλλά σε τρία χρόνια, ως το 2015. Και εγγυώμαι εδώ, ενώπιόν σας, ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι.

«Πρέπει να προστατέψουμε την Ελλάδα από το ατύχημα, το λάθος, τη σύγκρουση με την κοινή λογική. Το πρώτο που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός είναι η επιστροφή στο σκηνικό της δεκαετίας του '50 ή του '30. Το πρώτο που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός είναι ο εκφασισμός της πολιτικής σκηνής» ανέφερε.

«Πιστεύει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ τα δυόμισι τελευταία φόρα πήρε σκληρά και άδικα μέτρα χωρίς να είναι ανάγκη; Ναι, το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει πάλι από την αρχή, όμως δεν ξεχνάμε πόσο υπερήφανοι είμαστε που ανήκουμε στην παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε δυανάλογα μεγάλο βάρος γιατί οι άλλοι επέλεξαν να κάνουν πολιτικό συνδικαλισμό. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο δεδομένος εταίρος μιας κυβερνητικής συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν είναι ευρωεκλογές, ούτε δημοψήφισμα, ούτε μοχλός για επαναδιαπραγμάτευση. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου καθορίζουν τις τύχες του τόπου για τα επόμενα 20 χρόνια! Δεν υπάρχουν επιλογές ερήμην του λαού ή αντίθετες προς τις επιλογές του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει ποιος είναι αυτός που θα εγγυηθεί την καταβολή μισθών και συντάξεων από τις 7 Μαΐου».

«Αν αυτό που δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις αποτυπωθεί και στην κάλπη, ο τόπος θα γίνει ακυβέρνητος. Η λύση είναι μόνο η νίκη του ΠΑΣΟΚ, η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ. Εμείς λέμε νίκη του ΠΑΣΟΚ όχι για τη νίκη. Πρώτη θέση όχι για να απολαύσουμε έναν θρίαμβο. Εμείς λέμε πρωτιά για να πάρουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις» υπογράμμισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι το έθνος και η ιστορία του χρωστάει την πρωθυπουργία, αλλά αυτό δεν το θέλει ο λαός. Ο κ. Σαμαράς ήταν ο πολιτικός του μέσα-έξω, που κρυβόταν πίσω από μένα στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

«Δεν απευθύνομαι στον κ. Σαμαρά, αλλά σε όσους φλερτάρουν με την ιδέα μιας τυφλής ιδέας που προτείνουν στον λαό.Όσοι φλερτάρουν με αντιευρωπαϊκές ιδέες εγγυώνται την καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο;» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε ένα τόξο δυνάμεων εθνικής ευθύνης με ποοδευτικό πρόσημο. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι διαθέτει πολιτική κουλτούρα συνεργασίας και μάλιστα όταν είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Ο πολίτης ρωτάει: Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί το αύριο; Εμείς λέμε: Ναι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ασφαλή πορεία. Έχουμε διανύσει το συντριπιτκά μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Είναι κρίμα να πάνε όλα στράφι τώρα».

«Το μνημόνιο καλύπτει μια στενή λωρίδα πολιτικών που πρέπει να ασκηθούν. Αλλά όλα τα άλλα είναι δική μας δουλειά. Το μνημόνιο δεν είναι το άλλοθι που μας απαγορεύει να ασκήσουμε εθνικές πολιτικές γιατί δεν έχουμε να πούμε κάτι. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μοιραίο και αναπόφευκτο να βγούμε από το ευρώ. Αυτό δεν ισχύει» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στον Φρανσουά Ολάντ για νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις γαλλικές εκλογές» είπε ακόμα.

Μεταξύ των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρευρίσκονται στον Μίλωνα διακρίναμε τους: Απόστολο Κακλαμάνη, Βαγγέλη Αργύρη, Νίκο Σαλαγιάννη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιάννη Μίχα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 'Αννα Διαμαντοπούλου, 'Αννα Βερούλη, Αντώνη Λιάρο, Μιλένα Αποστολάκη, Γιώργο Ανωμερίτη, 'Αννα Νταλάρα, Χρήστο Παπουτσή, Θανάση Τσούρα, Κώστα Πανταζή, Κώστα Ασκούνη, Γρηγόρη Φελώνη, Γιάννη Ραγκούση, Γιώργο Κουτρουμάνη, Τηλέμαχο Χυτήρη, Νίκο Αθανασάκη, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χρήστο Πρωτόπαπα, Γιάννη Μανιάτη, Δημήτρη Καρύδη, Βασίλη Γερανίδη, Πάρη Κουκουλόπουλο και Ντίνο Βρεττό.