Κάλεσμα προς τα κόμματα της Αριστεράς για μετεκλογική συνεργασία απηύθυνε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε ομιλία του στην Καλαμάτα την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά, ότι το δίλημμα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι ένα και μοναδικό: «Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς».

O κ.Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η πρώτη επιλογή ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς θα είναι να υψώσει ασπίδα προστασίας στην κοινωνία για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ευ. Βενιζέλου και του Αν. Σαμαρά. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «στέλνει επιστολές στον Μπαρόζο, για να μας δείξει ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να μιλάς δύο γλώσσες ταυτόχρονα, και αυτή την ικανότητα ο κ. Βενιζέλος την έχει».

Για τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μπορεί η ανάγκη του προέδρου της ΝΔ να γίνει πρωθυπουργός να είναι καθοριστική για τον ίδιο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους σε αυτή τη χώρα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αν την επομένη των εκλογών θέλουν περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου.