Προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα που, είτε παραμένουν ανοιχτά, είτε προκύπτουν σε καθημερινή βάση, καταβάλλεται από τους επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη και εντονότερη δυνατή συσπείρωση του εκλογικού σώματος, πριν από την ώρα της κάλπης.  Η έντονη ενεργοποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και η επιστράτευση των αδιαμφισβήτητων οργανωτικών δυνατοτήτων του κατατείνει στην προσπάθεια αυτή, την ώρα που επιχειρείται η ανακοπή των διαρροών που συνεχίζουν να καταγράφονται προς τα κόμματα που κινούνται στις παρυφές της ΝΔ, ιδιαίτερα στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ. Καμμένου. 

Εκ παραλλήλου, στην Συγγρού αναζητούν πλέον και τρόπους να απορροφήσουν τους κραδασμούς που προκλήθηκαν στην κομματική βάση από την επανένταξη Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια, ενώ η σημερινή παραίτηση Συμπιλίδη είναι αναμφίβολο εάν θα καταλαγιάσει τις απανωτές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Αναντίρρητα όμως, φαινόμενα όπως η απόσυρση των υποψηφιοτήτων των κ.κ. Βαγιωνά και Χαλκίδη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ελέω Συμπιλίδη, δυσχεραίνουν το έργο των επιτελών του κ. Σαμαρά. 

Ωστόσο, στο επίπεδο της στρατηγικής, η Συγγρού δείχνει να έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, την οποία δεν φαίνεται να προτίθεται να μεταβάλλει υπακούωντας στα επικοινωνιακά κελεύσματα. Από πολύ νωρίς, ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να απευθυνθεί στη θετική ψυχολογία του εκλογικού σώματος, προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αντίστιχα αντανακλαστικά και αποφεύγοντας τις κορώνες αντιπαράθεσης με τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Ως πρώτο δείγμα των προθέσεων αυτών καταγράφεται και το πρώτο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ που «βγήκε χθες στον αέρα» και με το οποίο η ΝΔ – έχοντας ως επίκεντρο τον ίδιο τον Πρόεδρό της- επιχειρεί να κλείσει το θέμα υπαρκτών και μη διλημμάτων, εστιάζοντας στις δυνατότητες της χώρας. 


Πάνος Ρασσιάς