«Οι πολίτες γνωρίζουν τους υπεύθυνους, τους ενόχους της σημερινής κατάστασης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και κάλεσε στην ανατροπή του διεφθαρμένου, όπως το χαρακτήρισε, πολιτικού συστήματος, το οποίο αποτελεί τον «πυρήνα της ελληνικής κρίσης»  Με κύρια ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ο κ. Κουβέλης, το πολιτικό σύστημα « δημιούργησε την κοινωνία των μεγάλων ανισοτήτων, οικειοποιήθηκε τη δημόσια διοίκηση, οδήγησε τη χώρα στο τέλμα της διαφθοράς».

«Η διαπλοκή έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Μεγάλα έργα και κάθε λογής κρατικές προμήθειες υποτάχθηκαν σ’ αυτήν και προσέβαλαν το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Κουβέλη «ο δικομματισμός λειτούργησε ως μηχανισμός πελατειακής εκπροσώπησης των συμφερόντων ορισμένων ομάδων». Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι «η διαφθορά διαχύθηκε σε πολλαπλά επίπεδα, με άμεσες τις αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία».

«Αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα πρέπει να σπάσει, να ανατραπεί», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «Με πρόταση και πρόγραμμα διεκδικούμε την αλλαγή πορείας της χώρας. Χρέος μας ο διαρκής αγώνας. Στόχος μας η νίκη».