«Υπάρχει ορατός ένας κίνδυνος ακυβερνησίας την επόμενη μέρα των εκλογών και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν απόλυτα οι πολίτες, αλλά θέλω να επισημάνω ότι στην πραγματικότητα η προεκλογική εκστρατεία σχεδόν ξεκίνησε χθες» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.
Υποστήριξε πάντως ότι θα υπάρξει αλλαγή της στάσης των πολιτών όσο πλησιάζουν οι εκλογές τονίζοντας ότι «θα υπάρξει αλλαγή, η οποία ήδη έχει αρχίσει και αποτυπώνεται στην ερώτηση, αν θα ψηφίσετε για να τιμωρήσετε, ή αν θα ψηφίσετε για να στηρίξετε μια συγκεκριμένη πορεία την επομένη των εκλογών».

«Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις, χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτό πρέπει να γίνει στη βάση ενός προγραμματικού σχεδίου, μια προγραμματική συμφωνία και θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη πια να διαμορφωθεί αυτή η κουλτούρα συνεργασιών και στην Ελλάδα, όπως το έχουν πετύχει τα προηγούμενα χρόνια στην υπόλοιπη ΕΕ» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.