«Ζητώ καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τα αλλάξω όλα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Άρτα, απορρίπτοντας παράλληλα την πιθανότητα συγκυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως καταδίκασε τη χώρα σε μόνιμη ύφεση.

«Άλλοι τζογάρουν και κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου. Εμείς κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Μας ρωτάνε πώς θα τα καταφέρει; Απαντώ ότι η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία.

Είμαστε μεγάλη δύναμη στον τουρισμό αλλά διώχνουμε τους τουρίστες, έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο αλλά δεν το εξάγουμε εμείς, το εξάγουν εκείνοι που το νοθεύουν. Ποιός φταίει για όλα αυτά; Οι πάντες αλλά φταίει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η Αριστερά με τις εμμονές της που έδιωξε τις επιχειρήσεις και προστάτεψε τους κουκουλοφόρους. Οι αριστεροί μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα ήλθε η ώρα να μας ακούσουν», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η απάντηση στην κρίση είναι η ανάπτυξη και υποστήριξε πως θα αντιμετωπίσει τα μέτρα του Ιουνίου, με περιορισμό της σπατάλη:

«Σπατάλη θα κόψουμε και υπάρχει πολλή σπατάλη. Έχουμε εντοπίσει πάνω από 18 δισ. σπατάλη. Θα παλέψουμε για να μην υπάρχουν νέες οριζόντιες περικοπές που μεγαλώνουν το έλλειμμα».

Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι επιμένει ότι το μνημόνιο είναι λάθος, υποστηρίζοντας πως είναι άλλο το μνημόνιο και άλλο η δανειακή σύμβαση.

«Εξακολουθώ να λέω στους δανειστές ότι η συνταγή πρέπει να αλλάξει, να τροποποιηθεί. Αν όμως άφηνα την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας θα είχαμε σήμερα λιγότερη ανεργία; Άφησα τον Παπανδρέου να πέσει στο γκρεμό και τράβηξα την Ελλάδα, στήριξα κυβέρνηση ειδικού σκοπού».