Τέλος στις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και – χαμηλές - συντάξεις, προτίθεται να βάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εάν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές 2012

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές και ότι, καθώς θα προχωρά η δημοσιονομική εφαρμογή, θα αφαιρεθούν κάποιοι έκτακτοι φόροι, όπως π.χ. η εισφορά αλληλεγγύης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τον πολίτη». 

Σε ερώτηση σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Ε.Βενιζέλος είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι «εκτός τόπου και χρόνου» αν πιστεύει ακόμη στην αυτοδυναμία. «Πρέπει να σκεφθεί πολύ βαθιά σε τι κινδύνους εκθέτει τη χώρα και πού καθοδηγεί το κόμμα του», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Όσο για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι το κόμμα του θα συζητήσει τη συνεργασία «με όλους εκείνους που θα βάλουν πλάτη για το πρόβλημα της χώρας. Δεν μπορούν όλοι να περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ να βάζει συνεχώς πλάτη», δήλωσε και επανέλαβε ότι η περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος. 

Ο Ε. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ άργησε να κινηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, όμως, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ για τα συντρίμμια που παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία.