Να «πει ένα μεγάλο όχι στην υποτέλεια όσων μας κυβέρνησαν και μας έφτασαν στο σημείο να συγκρίνεται η σημερινή εποχή με την εποχή του πολέμου όπου επικρατούσε λόγω της κατοχής, δυστυχία, φτώχεια και καταστροφή» κάλεσε το λαό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Από το Ρέθυμνο, όπου βρίσκεται, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η 6η Μαΐου αποτελεί ιστορική ευκαιρία για να αναδειχθεί μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να καταγγείλει, να ανατρέψει και να αρνηθεί τις δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα, μέσω του μνημονίου, στη συρρίκνωση, τη φτώχεια, την υποτέλεια και την υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης.

Κατήγγειλε παράλληλα της κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, οι οποίες επέτρεψαν, όπως είπε, «με τη στάση τους, να γίνει η χώρα πειραματόζωο ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το μέλλον της Ευρώπης». «Η ψήφος την 6η Μαίου δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί -και είναι αποφάσεις αναξιοπρέπειας, αναποτελεσματικότητας- οι οποίες στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, οδήγησαν, μέσα από συνεχή λάθη, στο να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, να προτάσσονται, τα θέλω των πιστωτών μας από τις Βρυξέλλες».

Αναφερόμενος στην πρότασή του προς τις δυνάμεις της Αριστεράς για συνεργασία, δήλωσε ότι «η μέσω διαφόρων προσχημάτων και προφάσεων άρνηση, δεν έδωσε την ευκαιρία να μπει η Αριστερά στις εκλογές, βάζοντας γκολ μέσα από τα αποδυτήρια...».

«Παρά ταύτα πιστεύω πως ο λαός θα δώσει ψήφο για ένα μεγάλο ναι στην ενότητα και την ελπίδα, ανατρέποντας όσους επιμένουν στα μικρά αλλά οδυνηρά όχι τους... Δε δεχόμαστε, να μείνουμε μία χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με νέους που επιλέγουν τη μετανάστευση, με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, με επίπεδο διαβίωσης όπως χωρών της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης», υπογράμμισε.

Εκτίμησε παράλληλα πως οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα θα οδηγήσουν και σε τρίτη σύμβαση κάτι που όμως, όπως υποστήριξς, «θα οδηγούσε τον λαό σε αυτοκτονία».

Υποσχέθηκε μάλιστα, σε περίπτωση που λάβει -αν οι εξελίξεις το επιτρέψουν- εντολή κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από τη Βουλή, να καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να στηρίξει ειρηνικά τη μεγάλη αλλαγή.

«Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου - Παπαδήμου, φόβισαν τον λαό με ΜΑΤ και χημικά...εμείς θα δώσουμε φωνή στους πολίτες. Δε θα ακολουθήσουμε την πολιτική της εκπροσώπησης ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που ακολουθούν οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς που υπέγραψαν τη δανειακή σύμβαση. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, τις όποιες αποφάσεις μας, θα τις νομιμοποιεί και ο λαός», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: naftemporiki.gr