«Χρειάζεται έκκληση για ενότητα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την προεκλογική του ομιλία στην Λαμία και πρόσθεσε ότι «ο κ. Σαμαράς αρνείται ακόμη να μιλήσουμε».  «Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι φοβάται το διάλογο», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε «Ο κ. Σαμαράς λέει τώρα το δικό του «''λεφτά υπάρχουν'' υποσχόμενος με μισόλογα παροχές».  Συνεχίζόντας τη σφοδρή επίθεσή του κατα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ο κ. Σαμαράς μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης ως Υπουργό Οικονομικών». 

«Δεν έχω ακούσει καμία άλλη πρόταση συγκροτημένη και υπεύθυνη», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος εξηγώντας ότι το ΠΑΣΟΚ βλέπει το Μνημόνιο ως μία βάση συνεχούς διαπραγμάτευσης. 

«Πρέπει ο καθένας να σταθμίσει που τελειώνει η τιμωρία και που αρχίζει η αυτοτιμωρία που οδηγεί στο αδιέξοδο 
Χρειάζεται εθνική ενότητα», τόνισε. 

«Ο κ. Σαμαράς είπε ότι υπογράψανε τη δανειακή σύμβαση όχι το μνημόνιο! Δεν ξέρει ή δεν λέει ότι υπέγραψε και τα δύο;», διερωτήθη ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε «Μόνο το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα μπορεί να πετύχει τη συμμαχία του τόξου της ευθύνης». 

«Εμείς εγγυόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές, ούτε νέοι φόροι», πρόσθεσε και απευθύνθηκε προς όλα τα πολιτικά κόμματα «Ρωτώ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, Εγγυάστε την πληρωμή των συντάξεων τον Ιούνιο;»
Για τα κόμματα της Αριστεράς, είπε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν, λόγω αγεφύρωτων διαφορών, κάτι που φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές.

«Η πρωτιά του Κινήματος στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος από ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία» συνέχισε.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το Μνημόνιο εντός τριετίας μέσω συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ «καθ' οδόν» προς αυτή την έξοδο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρύνσεις.