Κάλεσμα στους πολίτες που έχουν αποφασίσει να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «να μην κάνουν πίσω, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα, που θα μεγαλώσουν τις τελευταίες ημέρες» απηύθυνε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών.
Τους κάλεσε ακόμη να μην παραπλανηθούν από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τη συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να υποκύψουν σε απατηλά συνθήματα αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Πιστεύουν κάποιοι, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, ότι μπορεί μια κυβέρνηση που θα εμφανιστεί ως προοδευτική και αντιδεξιά να έχει αποτελέσματα. Τους λέμε καθαρά και το υπογράφουμε, πρόσθεσε, ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει, θα οδηγήσει σε επιδείνωση της θέσης της πλειοψηφίας του λαού, γιατί η κρίση θα βαθύνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Επομένως ελπίδα υπάρχει μόνο στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους που έχουν αντιπάλους τα μονοπώλια, τόνισε. Διεμήνυσε παράλληλα ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση και θα συνεχίσει τον αγώνα του για λαϊκή εξουσία, αλλά, όπως είπε, τέτοια προοπτική δεν υπάρχει σήμερα.

Σημείωσε επίσης ότι τα μάτια πολλών είναι στραμένα στην Ελλάδα, γιατί το προηγούμενο διάστημα έγιναν εδώ πολλοί και σημαντικοί αγώνες και ανησυχούν αν θα έχουν μιά σταθερή κυβέρνηση για να συνεχίσει αυτή την πολιτική. Ανησυχούν, υπογράμμισε, γιατί το ΚΚΕ ήταν μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες και άρα η δύναμή του έχει σημασία την επομένη των εκλογών.

Σχολιάζοντας τη στάση των άλλων κομμάτων, επισήμανε ότι παραπλανούν το λαό συντηρώντας αυταπάτες και πρόσθεσε ότι αν κάποιος είναι κατά του Μνημονίου, πρέπει να είναι και κατά των μονοπωλίων και κατά της ΕΕ, γιατί ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει.

Πηγή: naftemporiki.gr