Επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κατά της Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης.
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών με όσα είπε -κατά την περιοδεία του στην Ηπειρο- ότι υπέγραψε μόνο τη νέα δανειακή σύμβαση και όχι το δεύτερο Μνημόνιο. «Δεν είναι δυνατόν να υπογράψεις μια δανειακή σύμβαση και όχι τους όρους της» παρατήρησε και καταλόγισε στον κ. Σαμαρά ότι «είναι τραγικά εγκλωβισμένος στη ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία και την κυβερνητική αυτοδυναμία».

Σε ό,τι αφορά την Αριστερά, καταλόγισε στο ΚΚΕ «επικίνδυνο» αντιευρωπαϊσμό, για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «επαμφοτερίζουσες» και οι μισές τάσσονται κατά του ευρώ, ενώ εξέφρασε την έκπληξη του γιατί άκουσε τον κ. Κουβέλη να μιλάει για επαναληπτικές εκλογές, όπως ο κ.Σαμαράς.

«Και, καλά, ο κ. Σαμαράς έχει στόχο να γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Κουβέλης ποιον στόχο έχει, τη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας», αναρωτήθηκε και επισήμανε τον κίνδυνο, μέσα από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε πολιτική και αυτή με τη σειρά της να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση.

«Η λύση είναι μία, να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως δεν αρκούν τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή και χρειάζεται ισχυρή νομιμοποίηση και εντολή.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε, προτείνει έναν συγκεκριμένο δρόμο για υπέρβαση του Μνημονίου. Είμαστε στη μέση αυτού του δρόμου, πλησιάζουμε προς το τέλος και το 2015 η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της και να βγει από το Μνημόνιο.
Δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, δεν θα θιγούν χαμολόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα αφαιρεθούν σταδιακά έκτακτοι φόροι, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το ειδικό τέλος ακινήτων.

«Οποιος λέει κάτι παραπάνω από αυτά, εν γνώσει των οικονομικών δεδομένων και των αριθμών, παραπλανά τους Ελληνες πολίτες» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη σημερινή Κυριακή του Θωμά, σχολίασε πως και ο Θωμάς πίστεψε όταν είδε απέναντι του έναν αληθινό λόγο. Κατά τον ίδιο τρόπο, είπε, θα πείσει και το ΠΑΣΟΚ με την ειλικρίνεια του λόγου του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον προβληματισμένο κόσμο του Κινήματος και τον κάλεσε να σηκώσει ψηλά τη σημαία της πολιτικής και ιδεολογικής υπερηφάνειας.

Πηγή: naftemporiki.gr