«Αμετανόητο υποστηρικτή των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου, των μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της μείωσης της φορολογίας για το κεφάλαιο» χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ΣΥΡΙΖΑ - EKM.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το κεντρικό αναπτυξιακό εργαλείο που προτείνει ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ είναι μια νέα αναδιανομή του πλούτου προς τους οικονομικά ισχυρούς, με διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διάλυση της κοινωνίας.

Καταλογίζουν ακόμη στον πρόεδρο της ΝΔ ότι για τις τράπεζες προτείνει την ίδια συνταγή της κοινωνικοποίησης των ζημιών και της ιδιωτικοποίησης των κερδών, ενώ υποσχέθηκε νέα μείωση φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών στο 15%, συνεχίζοντας την πολιτική Παπανδρέου (από το 24% στο 20%).

Όπως υπογραμμίζουν επίσης, ο κ. Σαμαράς «συμφωνεί στην περαιτέρω μείωση μισθών, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και σε μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας, σύμφωνα με τις μνημονιακές του δεσμεύσεις», ενώ «θα ολοκληρώσει τη διάλυση των δημόσιων αγαθών, την ιδιωτικοποίησή τους, το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων».

Κατηγορούν παράλληλα τον πρόεδρο της ΝΔ πως «ψεύδεται ότι θα αποκαταστήσει τις χαμηλότερες συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα τη στιγμή που ο ίδιος έχει ψηφίσει την παραπέρα άγρια περικοπή (τουλάχιστον 8 δισ.) αυτής της κατηγορίας δημόσιων δαπανών».

«Το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ίδιο το μνημόνιο και τα μέτρα καταστροφής της χώρας. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο λαός μαζί με την ριζοσπαστική αριστερά πρέπει να προχωρήσει, αφήνοντας πίσω του αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή και θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν το έργο τους», καταλήγει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-EKM.