Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε μία μόλις εβδομάδα μετά την προφυλάκισή του ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα..   
Στην προσφυγή του πρώην υπουργού αναφέρεται ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αφού είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο στη χώρα και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί όποτε τον έχουν καλέσει οι δικαστικές αρχές. Σημειώνεται επίσης ότι δεν είναι ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, αφού πλέον δεν ασκεί καμία δημόσια εξουσία.   Αναφέρεται, επίσης, όπως τόνισαν οι συνήγοροι του σε ανακοίνωση τους, ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε καμία φάση της -σε εξέλιξη από 20μήνου- ευρισκόμενης διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι οι πράξεις που του αποδίδονται είναι παραγεγραμμένες, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του – όπως από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει – είναι παράνομο.  

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι ήδη τέλει σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση του ανακριβούς "πόθεν έσχες", και έτσι έχει παραδώσει το διαβατήριο του στις αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή έχουν κληθεί σε απολογία για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου οι δέκα συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, οι οποίες θα περάσουν το κατώφλι του ειδικού ανακριτή την Παρασκευή.

Για την τύχη του αιτήματος του κ. Τσοχατζόπουλου θα αποφασίσει με βούλευμά του τις επόμενες μέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.