Tην Αγία Μαρίνα της Αίγινας επισκέφθηκε την Κυριακή, ο υποψήφιος, με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Καρύδης συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού και αναφερόμενος στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και τα επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη περίοδο και διαμόρφωσαν μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, τόνισε:

«Οι οριζόντιες περικοπές, η υπερφορολόγηση των τίμιων ως αντίδοτο στην φοροδιαφυγή των πονηρών και η ασφυξία στην αγορά, η ακρίβεια, ο βραχνάς των δανείων, η εργασιακή απορρύθμιση, η εκτίναξη της ανεργίας δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα που σε συνδυασμό με την ατιμωρησία όσων καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των πολιτών πλούτισαν παράνομα, έφεραν οργή, αγανάκτηση και έκρηξη στην κοινωνία και τους πολίτες. Οι μη προνομιούχοι ξεπέρασαν τα όριά τους και έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται.

Τώρα λοιπόν, είναι η ώρα των μεγάλων εθνικών και στρατηγικών αποφάσεων είναι η ώρα της ευθύνης. Η ώρα της ωριμότητας και του εθνικού συμφέροντος, που με ψυχραιμία, σύνεση και λογική θα επιλέξουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε για τις επόμενες 10ετίες».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υποψήφιος βουλευτής πραγματοποίησε ομιλία στα Καμίνια και συγκεκριμένα στον πολυχώρο, «Κώστας Κωσταράκος».

Μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του, ο κ. Καρύδης σημείωσε:

«Η μόνη υπεύθυνη λύση για τον τόπο είναι να δώσει ο Λαός στον Βαγγέλη Βενιζέλο τη δύναμη να δημιουργήσει μια Ελλάδα αυτοδύναμη εφαρμόζοντας ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης πέρα και πάνω από τους ετερόκλητους και ψευδείς διαχωρισμούς του μνημονίου και αντιμνημονίου.

Γιατί το ποιός θα βρεθεί στο τιμόνι της χώρας δεν είναι ένα ζήτημα διαχειριστικό. Το ποιός θα πάει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, ποιός θα τιθασεύσει τους κερδοσκόπους, ποιός σε τελική ανάλυση θα αναλάβει τις τύχες του Έθνους και την ευθύνη για την ριζική αναγέννηση της Ελλάδας είναι ο ίδιος ο σκοπός και το νόημα της Δημοκρατίας μας.

Της δημοκρατίας που γεννήθηκε στη χώρα μας, πέρασε από σαράντα κύματα, στέριωσε με τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης και σήμερα πάλι απειλείται. Απειλείται από ένα καταστροφικό κύμα απαξίωσης και ισοπέδωσης των πάντων που οδηγεί κατευθείαν στον εκφασισμό.

Και στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι ο Λαός μας είναι βαθιά δημοκρατικός και δεν θα επιτρέψει να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο φασίστες που ασπάζονται το μίσος, νοσταλγούν τον Χίτλερ και χαιρετούν ναζιστικά».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δημήτρης Καρύδης στη νέα γενιά η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μας γύρισε την πλάτη».

«Οι νέοι άνθρωποι είδαν μια εικόνα ζοφερή, χωρίς διεξόδους, χωρίς ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς χώρο να αναπνεύσουν και να δημιουργήσουν…Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα δράσουμε, θα βγούμε μπροστά.. Για μιαν Ελλάδα αυτοδύναμη. Για νέους που πιστεύουν στον εαυτό τους και παράγουν όνειρα αντί να καταναλώνουν φοβίες» επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής.