«Τώρα είναι η ώρα για νέα Μεταπολίτευση», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος ο υποψήφιος στη Β' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης και επαναλαμβάνει ότι το κύριο πρόβλημα είναι το πολιτικό σύστημα. Ο Γιάννης Ραγκούσης εξηγώντας ότι το τέλος στη σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης τεκμηριώνεται με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου μιλά για τη ριζική αλλαγή ως «μητέρας όλων των μεταρρυθμίσεων». 
Επισημαίνει δε ότι το «το μετεκλογικό ''λεφτά υπάρχουν''» μπορεί να καθοδήγησε πολλά υπουργεία όχι όμως το δικό του και ως απόδειξη σημειώνει τον νόμο «για την πλήρη αξιοκρατία στις προσλήψεις, την κατάργηση των stages,  τη [email protected], τον Καλλικράτη».

«Κάνοντας πράξη και το λεφτά δεν υπάρχουν -αλλά υπάρχουν αρχές και αξίες, και το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», προσθέτει. 

Για το ενδεχόμενο αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσουν το αναγκαίο άθροισμα ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ότι αυτό
«θα το αποφασίσει ο λαός» και σημειώνει ότι «πρότεινα δημοσίως να συμμετέχει και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, για να φανεί επιτέλους ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».      

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει πήχης για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ δηλώνει:  
«Μέχρι τον Ιούλιο του 2011 προηγούμασταν στις δημοσκοπήσεις. Μετά το «Μνημόνιο Ι» πετύχαμε πρωτοφανή νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τώρα αντιμετωπίζουμε πράγματι σοβαρό πρόβλημα. Όμως η δημοκρατική παράταξη έχει ιστορία  και προσφορά στον τόπο».

Η κ. Ραγκούσης εξηγεί ότι για αυτό το λόγο δεν έριξε την ασπίδα. «Θα μπορούσα, υποστηρίζουν ορισμένοι, μη έχοντας ευθύνη για την πριν από το 2009 διακυβέρνηση να περιμένω στο απυρόβλητο. Αποφάσισα να δώσω τη μάχη, σταυρό σταυρό, σπίτι σπίτι. Το οφείλω στην Ελλάδα και στη δημοκρατική παράταξη και στον εαυτό μου».  
 
Επίσης απαντά γιατί δεν ψήφισε τη τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων «Απέδειξα  ότι σε θέματα αρχής δεν κάνω πίσω – με όποιο κόστος. Μια αδικαιολόγητα αποσπασματική τροπολογία στο «παρά πέντε» ήταν αυτοτραυματισμός του πολιτικού συστήματος, ενώ από τον Μάιο του 2011, όσο ήμουν ακόμη Υπουργός Εσωτερικών, ήταν έτοιμο νομοσχέδιο με 75 ριζικές αλλαγές στα οικονομικά των κομμάτων και τη χρηματοδότηση της πολιτικής!» 
Ασκεί τέλος οξεία κριτική στις επιθέσεις  του Αντώνη Σαμαρά για το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ είναι ο «πατέρας του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα».