Με χιούμορ απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος στην ερώτηση εάν θα τον ενδιέφερε η Προεδρία της Δημοκρατίας: «Ωραία ιδέα και σημειώνω ότι έχω ένα οπαδό», είπε, θεωρώντας προφανώς ως οπαδό αυτόν που του υπέβαλε την ερώτηση.    Απαντώντας σε ερωτήσεις στο ΠΑΣΟΚ web tv ο κ. Πάγκαλος ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαΐου εξέφρασε για άλλη μία φορά την αντίθεσή του στο υπάρχον εκλογικό σύστημα και στον σταυρό προτίμησης. Πολλές φορές ο κ. Πάγκαλος, τα τελευταία χρόνια ζητούσε κατάργηση του σταυρού προτίμησης. Είπε μάλιστα ότι απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο να πάρει θέση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του σταυρού προτίμησης.  

Αντίθετος εμφανίσθηκε και στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το κράτος, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων θα πρέπει να γίνεται από τα μέλη του κόμματος, τους ψηφοφόρους, να υπάρξει όριο χρηματοδότησης από το κράτος και να απαγορευτεί η χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρήσεις.  

Ζήτησε κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η οποία ωστόσο να ισχύει για περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης, ζητώντας παράλληλα οι ψηφοφορίες που διεξάγονται στη Βουλή για την άρση της ασυλίας θα πρέπει να είναι μυστικές.  

Όταν ρωτήθηκε εάν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας, τώρα που δεν είναι πλέον υποψήφιος βουλευτής, εξήρε τον ρόλο του κ. Κ. Παπούλια, σημειώνοντας μάλιστα ότι βρέθηκε σε δύσκολες καταστάσεις και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο έργο του.  

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προέβη και σε δύο αποκαλύψεις που αφορούν τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και σε... μίζες.  

-Συμφώνησε, όπως είπε, με την Πρόεδρο της Ελβετίας (που την γνώριζε, όπως ανέφερε, από παλαιά) να φορολογηθούν οι καταθέσεις Ελλήνων, ένα μικρό ποσό από τις καταθέσεις να το εισπράξουν οι ίδιοι οι Ελβετοί και το υπόλοιπο να έρθει στην Ελλάδα. Οι Ελβετοί δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να αποκαλύψουν ονόματα καταθετών. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του γιατί αυτή η συμφωνία με τους Ελβετούς δεν εφαρμόζεται.  

-Στην περιοχή του, είπε, γνωρίζει ότι λειτουργεί μία δημόσια υπηρεσία που τα παίρνουν όλοι, μοιράζουν λεφτά από το ταμείο, αλλά όπως συμπλήρωσε δεν μπορεί να το αποδείξει, επειδή δεν έχει στοιχεία.Mε πληροφορίες από το tovima.gr