Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο, που αφορά τα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Επικρατείας Παντελής Καψής.  
Τα κόμματα που αφορά η ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας είναι:

- Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία
- Ένωση Κεντρώων
- Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση-Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο-Κινήματα Πολιτών
- Δημοσθένης Βεργής-Έλληνες Οικολόγοι.  

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, τα κόμματα ή συνασπισμός κομμάτων που πήραν μέρος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ή ευρωεκλογές και έλαβαν ποσοστό τουλάχιστον 0,25% ή 0,50%, οι όροι προβολής τους από τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα διαμορφώνονται ως εξής:  

Η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση:

α. Να μεταδώσει στο εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυό της μία προεκλογική συγκέντρωση ή άλλη προεκλογική πολιτική εκδήλωσή τους.
β. Να μεταδώσει στο εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυό της μία συνέντευξη διάρκειας 45 λεπτών του αρχηγού ή εκπροσώπου τους.
γ. Να διαθέσει δωρεάν δύο πεντάλεπτα, ένα ανά εβδομάδα, για την παρουσίαση του προγράμματος ή τη μετάδοση μηνυμάτων τους.
δ. Να επιτρέψει την απευθείας μετάδοση της προεκλογικής συγκέντρωσης ή άλλης προεκλογικής πολιτικής εκδήλωσης και της συνέντευξης και να διαθέσει δωρεάν τις σχετικές μαγνητοσκοπήσεις ή μαγνητοφωνήσεις σε οποιονδήποτε ενημερωτικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό υποβάλλει σχετικό αίτημα.  

Οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση να διαθέσουν δωρεάν δύο πεντάλεπτα, ένα ανά εβδομάδα, για την παρουσίαση των προγραμμάτων ή τη μετάδοση των μηνυμάτων τους.  

Επίσης, στην ΚΥΑ προστίθεται ότι ο χρόνος που διατίθεται για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, υπολογίζεται σε μηνύματα αξίας 20.100 ευρώ για κάθε ένα απ' αυτά.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω ποσό προστίθεται στο ποσό των 6 εκατομμυρίων που είχε κατανεμηθεί στα υπόλοιπα κόμματα.