Σε μια απόλυτα σωστή κίνηση από δημοσιογραφικής άποψης το Mega κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε τηλεοπτικό διάλογο. Θετική ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του Διευθυντή Ειδήσεων του σταθμού, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, όπως ανακοίνωσε η Ιπποκράτους.

Νωρίτερα είχε επέλθει αδιέξοδο, με τους εκπροσώπους κομμάτων να ανταλλάζουν αιχμηρές ανακοινώσεις. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ για καθυστέρηση στην οργάνωση της τηλεμαχίας. Με ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά υπενθυμίζει ότι έστειλε το περασμένη Σάββατο σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

«Έμειναν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Πιστεύουμε στο διάλογο και το αποδεικνύουμε στην πράξη, έχοντας προτείνει εδώ και δεκαπέντε ημέρες τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και άλλες δύο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Έστειλα το Σάββατο και σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη. Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πρι» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης απάντησε στην κυρία Γεννηματά αφήνοντας αιχμές και ζητώντας ένα νέο μοντέλο ντιμπέιτ. ««O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό. Και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων (“ντιμπέιτ”) του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες. Κατανοούμε και την επιθυμία του να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Επειδή, όμως, πέρα από την απόπειρα αλλαγής ατζέντας, υπάρχει και η ουσία, εμείς προχωρούμε στην ουσία. Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε αμέσως μετά λέγοντας: «Με πολλά λόγια και πολύ θράσος αρνούνται το διάλογο, γιατί τον φοβούνται. Οι εύκολες και επιπόλαιες δημαγωγίες καταρρέουν μέσα από την αντιπαράθεση». «Λέξη για την ταμπακιέρα. Ας αφήσουν τους εύκολους λεονταρισμούς κι ας απαντήσουν. Συμφωνούν ναι ή όχι να συζητηθεί το θέμα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ με ανοιχτά χαρτιά και σε ισότιμη βάση στη Διακομματική Επιτροπή;» απάντησε ο κ. Μιχελάκης.