Σύσσωμο το «οπλοστάσιό» του ενεργοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς, στην τελική ευθεία για την κάλπη διευρύνοντας παράλληλα τα πολεμικά του μέτωπα προς τους κομματικούς σχηματισμούς που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ.
Η παρουσία του Κ. Καραμανλή στο Ζάππειο την προηγούμενη Κυριακή ήταν το πρώτο στάδιο ενεργούς εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού, του οποίου η εμφάνιση και μόνον ενεργοποιεί τα κεντροδεξιά ανακλαστικά του εκλογικού σώματος. Έντονη συμβολική σημασία είχε και η εικόνα των Σαμαρά- Καραμανλή και της ολιγόλεπτης συνομιλίας τους μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Κατά τις εκτιμήσεις, οι δύο άνδρες συμφώνησαν και για την παρέμβαση του Κ. Καραμανλή η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και εστιάζει στη σημασία της ψήφου για την επόμενη ημέρα της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός όμως αναμένεται να παραστεί και στην παρουσίαση της κοινωνικής πρότασης της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά την ερχόμενη Πέμπτη (12 μ.), στο αποκαλούμενο «Θεσμικό Ζάππειο».

Κεντρικός στόχος είναι η συσπείρωση, κατ’ αρχάς των εκλογέων της ΝΔ και από την Συγγρού εκτιμούν ότι στην κατεύθυνση αυτή, παράλληλα με την ενεργοποίηση Καραμανλή θα πρέπει να κλιμακωθούν οι τόνοι της αντιπαράθεσης εναντίον –κατά κύριο λόγο- του Π. Καμμένου και της «Χρυσής Αυγής».

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν καθημερινά στον γ’ όροφο της Συγγρού δείχνουν μεν «ψαλίδισμα» των ποσοστών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», επιβεβαιώνουν όμως τη δυναμική της «Χρυσής Αυγής». Η στρατηγική της Συγγρού εστιάζεται στην περαιτέρω αποδόμηση του Π. Καμμένου, αναμένοντας το «λάθος» που θα κάνει.

Ήδη άλλωστε οι ...διαθέσεις φάνηκαν με τη χθεσινή αντιπαράθεση ΝΔ- «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για το θέμα της κατάσχεσης πλοίων με ελληνική σημαία ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν από την Συγγρού και το ζήτημα της αντιπαράθεσης Καμμένου με τον υφυπουργό της Χούντας Γ. Γεωργαλά, που διεκδικεί οικονομική αποζημίωση από τον πρόεδρο των «Α.Ε.» για τη συμμετοχή του –όπως διατείνεται- στην κατάρτιση του κομματικού προγράμματος. 


Πάνος Ρασσιάς


Σχετικό θέμα:


Δήλωση Κ. Καραμανλή: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί- Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ μπορούν»