«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης», αναφέρει με σημερινή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εκφράζει την πλήρη στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. «Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας», υποστηρίζει ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας: «Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά».

Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει πως «αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Στο μεταξύ αναχωρεί απόψε το βράδυ για την Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής όπου και θα παραμείνει για τρεις ημέρες.

Ο κ. Καραμανλής μετά από συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά «ανεβαίνει» στην εκλογική του περιφέρεια προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός- όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- θα έχει συναντήσεις με φορείς αλλά και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής με βασικό στόχο την ενότητα του κόμματος και στην Βόρεια Ελλάδα.
Σχετικά Θέματα:


Δήλωση Καραμανλή περιμένει η Συγγρού