«Πάντοτε σε ιστορικές περιόδους η άκρα αριστερά έχει συναντηθεί με την άκρα δεξιά σε μια προσπάθεια ανατροπής του υφιστάμενου κοινοβουλευτικού συστήματος», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Και συνέχισε: «Στη Γαλλία σε αντίστοιχη περίοδο ρευστότητας ο Λεπέν βγήκε στο δεύτερο γύρο των εκλογών και μάλιστα είχε βοηθηθεί από ψήφους της Αριστεράς. Και στην Ελλάδα υπάρχει το «παντρολόγημα» των Άκρων και δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ξενίζει».

Αναλυτικά:
 
«Αμφίρροπη μάχη το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών»

Δεν είναι εύκολη η επικράτηση του Ολάντ. Είναι μια αμφίρροπη μάχη στην οποία δεν ξέρω ποιος από τους δύο θα κόψει τελικά το νήμα. Έχουμε όμως μια εξαιρετικά μεγάλη ενίσχυση του ακροδεξιού μετώπου. Δεν πρέπει να πιστεύουμε στα όσα λένε οι δημοσκοπήσεις. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για το δεύτερο γύρο. Το πρωί με επισκέφτηκε ο πρόεδρος  του ειδησεογραφικού πρακτορείου  «TV-France» και όταν τον ρώτησα τι λένε οι δημοσκοπήσεις και εκείνος μου είπε ότι πρόκειται για αμφίρροπη μάχη.  

Δυσανάγνωστη ακόμη η επιρροή των γαλλικών εκλογών στην Ελλάδα


Υπάρχουν δύο αναγνώσεις. Η μια είναι ότι η απομόνωση της Μέρκελ μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι πρέπει να μπούμε σε μια κοινωνική πολιτική στην Ευρώπη που θα έχει άλλο ρόλο η Κ.Ε.Τ, με ευρωομόλογα κ.ο.κ. Από την άλλη η επικράτηση του Ολάντ μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές διαλυτικές τάσεις στο εσωτερικό της. Είναι εξαιρετικά δυσανάγνωστα από τώρα το αποτέλεσμα και η επιρροή των Γαλλικών εκλογών για τη χώρα μας.  

«Ρεαλιστικό το Ζάππειο 
III»

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο ενδεχομένως να μην ικανοποιεί τους πάντες, αλλά σίγουρα περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένους τρόπους για να μην προχωρήσουμε  σε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, για να καλύψουμε τις τρύπες ή αυτά που απαιτούνται από τον Ιούνιο και μετά.  

Πώς θα το εφαρμόσει η ΝΔ


Μπορούμε να κάνουμε αυτά που δεν μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ: ιδιωτικοποιήσεις, μείωση του κράτους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, συγχωνεύσεις οργανισμών. Εάν είχαμε ιδιωτικοποιήσει τον ΟΣΕ οι πολίτες θα πλήρωναν το μισό χαράτσι για τα ακίνητα τους. Και αν προχωρούσαμε με τις συγκοινωνίες ενδεχομένως να είχαμε απαλλαγεί πλήρως. Χρήματα μπορούν να εξευρεθούν με άλλους τρόπους και όχι διαρκώς από την αφαίμαξη μισθωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων.  

 Μελετημένα τα ισοδύναμα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους


Δεν είναι αόριστα. Έχουμε κάνει μελέτη κωδικό προς κωδικό σε κάθε οργανισμό, σε κάθε δημόσια επιχείρηση, σε κάθε Υπουργείο. Όταν μιλάμε για ισοδύναμα μέτρα μιλάμε για φόρους απ’ τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Πήγαμε σημείο προς σημείο και εξηγήσαμε πως θα βρεθούν τα χρήματα αυτά.  

Ναι σε «τηλεμαχία» επιχειρημάτων, όχι σε «κοκορομαχία»


Αυτό εξαρτάται απ’ τα πολιτικά κόμματα. Αν τα κόμματα συμφωνήσουν σε συγκεκριμένους όρους, όροι οι οποίοι να μπορούν να βοηθήσουν τον τηλεθεατή να καταλάβει την ουσία των επιχειρημάτων και των προγραμματικών προτάσεων των κομμάτων ασφαλώς και δεν υπάρχει κανένας πολίτης που να μην θέλει αυτή την «τηλεμαχία». Δεν πρέπει όμως με τίποτα  να θολώσει τα πράγματα ή να δούμε μια ακατάσχετη φλυαρία ή κοκορομαχία των πολιτικών αρχηγών. Η τηλεμαχία θα είναι χρήσιμη εάν γίνει σε συνθήκες ανάδειξης πολιτικών επιχειρημάτων.