Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συνεργασίας των αριστερών κομμάτων η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Οι διαφορές μας είναι μεγάλες. Το ερώτημα είναι αν θέλει ο λαός αυτό το πράγμα» και διερωτήθη «γιατί δεν πάει ο Τσίπρας με τον Κουβέλη; Γιατί δεν συμφωνεί ο Κουβέλης με τον Τσίπρα; Εμείς έχουμε την ευθύνη;». Πρόσθεσε επίσης ότι «Αν μπορούσαμε να βοηθούσαμε, θα συμμετέχαμε. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, θα αφοπλιστεί ο λαός. Ο λαός δεν ενδιαφέρεται για τις ιδεολογικές παρεκκλίσεις του ΚΚΕ. Ενδιαφέρεται αν θα είμαστε μάχιμοι». 

Αναφερόμενη στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στη Γαλλία η κ. Παπαρήγα τόνισε: «Η στροφή προς τέτοιες καταστάσεις έρχεται όταν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα και τα πιο ριζοσπαστικά απογοητευτούν και από τη σοσιαλδημοκρατία και την ανανεωτική αριστερά. Ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, με ισχυρή κοινωνική συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά κόμματα, μπορεί να αποτρέψει αυτό το μεγάλωμα».

Αργότερα η κ. Παπαρήγα από το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ απηύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό λαό ώστε «τη δεδομένη δυσαρέσκειά του απέναντι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μην τη σκορπίσει δεξιά και αριστερά σε αυταπάτες, που θα τον μετατρέψουν σε έναν παθητικό θεατή». 

«Όλα τα πράγματα δείχνουν πως διατυπώνονται ευχές δεξιά και αριστερά για να μετατραπεί η Ελλάδα και οι εκλογές της σε μια μετεκλογική και προεκλογική Γαλλία», ανέφερε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «Ευτυχώς στην Ελλάδα το ΚΚΕ δεν μεταλλάχθηκε, ευτυχώς το κίνημα της πρωτοπορίας δεν αλλοιώθηκε».