Στο επίκεντρο των πυρών του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θανάση Ζορμπά βρέθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αφορμή το ντιμπέιτ, αλλά και τις αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων των ΜΜΜ και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ότι «επιχειρούν το “στρίβειν δια του ντιμπέιτ”», χαρακτηρίζοντάς τους Ευ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά «αδιόρθωτους». Παράλληλα τόνισε ότι ενώ συνεργάστηκαν άψογα για τη χαριστική ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα απλό τηλεοπτικό διάλογο προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διάλογο που θα γίνει με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα εξεπέλυσε βέλη με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα λεωφορεία, καθώς και των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, κατηγορώντας τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι βάζουν τους πολίτες να πληρώσουν γιατί δεν θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες και να προχωρήσουν τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους για την επόμενη μέρα; Έτσι θα προστατεύσουν τον κατώτατο μισθό;», διερωτήθηκε ο κ. Ζορμπάς, καταλήγοντας στη σχετική ανακοίνωσή του.
TAGS