Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία του κόμματός του με την ΝΔ για την επομένη των εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου. «Η ΝΔ, όπως εμφανίζεται σήμερα, αυτοαποκλείεται από τις όποιες εξελίξεις και ο κ. Σαμαράς αυτοαποκλείεται από τη συζήτηση για το μέλλον της χώρας. Οι στρατηγικές των δύο κομμάτων, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, είναι απολύτως συγκρουόμενες, όπως και οι αντιλήψεις τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα δεν κυβερνιέται αν στην κάλπη αποτυπωθούν οι εκτιμήσεις που γίνονται» είπε επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί μια πλειοψηφία 151 εδρών στη Βουλή, αλλά πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, για το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης.

 «Ο κ. Σαμαράς δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας, είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με οποιονδήποτε άλλον, απλά θέλει να είναι πρωθυπουργός, είτε με αυτοδυναμία της ΝΔ, είτε χωρίς αυτοδυναμία. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο και δεν θα κάνει κυβέρνηση με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα να δημαγωγούν, να λαϊκίζουν, να τρίβουν τα χέρια τους, επειδή βρέθηκαν οι αφελείς να σηκώσουν το σταυρό του μαρτυρίου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στόχος του είναι η δημιουργία μιας μεγάλης εθνικής συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και ριζοσπαστικών, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ πρόσθεσε ότι «μπορούμε μέσα σε τρία χρόνια το αργότερο, να απεξαρτηθούμε από το μνημόνιο».

Η σημερινή ΝΔ, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δεν ανήκει σε αυτές τις δυνάμεις, αλλά θα μπορούσε να είναι «μια ΝΔ που αλλάζει αντιλήψεις και γίνεται σοβαρή και σταθερή».

Αναφερόμενος στις δυνάμεις της Αριστεράς, που δηλώνουν «ευρωπαϊκές», τόνισε ότι πρέπει να δουν τι θα κάνουν, αν θα μετάσχουν να βοηθήσουν προς μια προοδευτική κατεύθυνση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι με τα δεδομένα αυτά, η νίκη και η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είναι αυτή που μπορεί να προσφέρει μια σταθερή και βιώσιμη λύση.