«Δεν υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία κανείς απολύτως εκνευρισμός, ούτε και σε μένα. Αντίθετα, υπάρχει βεβαιότητα ότι έχουμε μπροστά μας, με την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, μια ισχυρή εντολή που θα μας δώσει το δικαίωμα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών Ευάγγελος Αντώναρος στο Ράδιο Εννέα 98,9 κάνοντας μνεία στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Έχω την τιμή να συνομιλώ κάθε μέρα με τον Κώστα Καραμανλή. Είναι μια σχέση φιλίας την οποία διατηρώ. Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει κανένα λόγο να βγει μπροστά. Είναι μπροστά, συνέχεια. Η σιωπή πολλές φορές είναι εύγλωττη. Είναι η υπεροχή της εύγλωττης σιωπής. Και ο Κώστας Καραμανλής με τον τρόπο με τον οποίο κινείται, συμπεριφέρεται, δρα ως πολιτικό πρόσωπο, υπογραμμίζει και ξεκαθαρίζει τη συμπεριφορά του. Ο Κώστας Καραμανλής μιλούσε πάντα λίγο. Ας περιμένουμε μέχρι τις εκλογές.  Είναι παρών ο Καραμανλής. Αν κάποιοι σπεύδουν να αντιληφθούν διαφορετικά το ρόλο που πρέπει να έχει ο προηγούμενος πρόεδρος, εμένα δεν με αφορά. Ο Καραμανλής και κόσμο συναντάει και συζητήσεις κάνει, αλλά οι δημόσιες παρεμβάσεις ενός πρώην προέδρου, και ειδικά ενός ανθρώπου ο οποίος για δεκατρία χρόνια ήταν πρόεδρος και για έξι χρόνια. Θήτευσε ως πρωθυπουργός της παράταξης είναι φυσικά μετρημένες. Εκείνος, και εγώ θα μου επιτρέψετε να σας πω, αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του διαφορετικά από ότι ενδεχομένως θέλουν να τον αντιληφθούν άλλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Αρνήθηκε την ύπαρξη οποιουδήποτε εκνευρισμού στη ΝΔ και σε εκείνον. «Αντίθετα, υπάρχει βεβαιότητα ότι έχουμε μπροστά μας, με την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, μια ισχυρή εντολή που θα μας δώσει το δικαίωμα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς» είπε.

Για την υποψηφιότητά του στη Β’ Αθηνών και το τι συζητάει με τους πολίτες ο κ. Αντώναρος τόνισε: «Πρώτον πρέπει να βάλουμε την οικονομία, και εννοώ την ιδιωτική οικονομία, μπροστά. Έχει λασπώσει, έχει κάτσει. Εξακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τελευταία δύο, δυόμιση χρόνια επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από την ιδιωτική οικονομία. Για αυτό λοιπόν πρέπει να ξαναβάλουμε μπροστά την ατμομηχανή της ιδιωτικής οικονομίας. Το δεύτερο πρέπει να γίνει μέσα σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ξεκάθαρα πράγματα. Πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε το Ευρωπαϊκό πλαίσιο, που μερικοί με τη συμπεριφορά τους το αμφισβητούν και το θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο, και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με συγκεκριμένες κινήσεις, με αυτά που είπε ο Αντώνης Σαμαράς, θα βάλουμε μπροστά την οικονομία, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και σιγά – σιγά οι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους να ξαναβρούν απασχόληση και εισόδημα».

Για το ντιμπέιτ ο κ. Αντώναρος είπε: «Είχα την ευθύνη των δύο τελευταίων διακομματικών πριν από τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές του 2009. Είχαμε διαπιστώσει τότε όλοι ότι το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται αυτή η συζήτηση είναι αντιπαραγωγικό. Δεν μπορεί μια συζήτηση να κρατά τρεισήμισι και τέσσερις ώρες. Καταρχήν βρίσκω περίεργο το ότι ο υπεύθυνος υπουργός δεν έχει ακόμη συγκαλέσει τη διακομματική για τα μέσα ενημέρωσης και τον τρόπο με τον οποίο να γίνουν όλα αυτά. Πρέπει αυτό να γίνει άμεσα, αύριο. Και να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει η συζήτηση. Δεν εκφράζω αυτή τη στιγμή επίσημα τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είμαι βέβαιος διαβάζοντας αυτά που έχει πει ο εκπρόσωπος του κόμματος, ο κύριος Μιχελάκης, ότι εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Και τη προηγούμενη φορά έγινε τέτοια συζήτηση μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου και όταν ζητούσα εγώ και δεύτερο ντιμπέιτ ο κύριος Παπακωνσταντίνου άλλα αντ’ άλλων μου έλεγε. Όλα αυτά είναι δημόσια είναι καταγεγραμμένα μπροστά στις κάμερες».