«Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για να μην ζούμε όμηροι στα σπίτια μας… Μπορούν να βρεθούν λύσεις, αν υπάρξει μια κυβέρνηση, στην οποία οι υπουργοί δεν θα τσακώνονται μεταξύ τους», τόνισε ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθηνών, Ανδρέας Ψυχάρης σε προεκλογική του ομιλία.  «Μπορεί να υπάρξουν λύσεις,  και για την ασφάλειά μας και για την ασφάλεια των παιδιών μας», πρόσθεσε και επεσήμανε «Γνωρίζω καλά ότι το θέμα αυτό για κάποιους δήθεν προοδευτικούς αποτελεί ταμπού. Δεν κάνει – λέει - ούτε να λέμε τη λέξη λαθρομετανάστης. Ας πάνε λοιπόν να ζήσουν στις γειτονιές της Αθήνας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο όλοι αυτοί που τα λένε και μετά ας μας κάνουν μαθήματα προοδευτικότητας».

«Δεν χωράνε άλλοι παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας!», συνέχισε ο κ. Ψυχάρης. 
 
«Πρέπει να αποφασίσουμε ποιος είναι ο αριθμός που μπορούμε να ενσωματώσουμε και οι υπόλοιποι να απελαθούν άμεσα. Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να νιώθουμε ξένοι στον τόπο μας. Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μετανάστες. Δικαιώματα έχουμε και εμείς οι Έλληνες!»

Ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης αναφέρθηκε και στο ρόλο της αστυνομίας   επισημαίνοντας ότι πρέπει να κάνει τη δουλειά της
«χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς κάποιοι πολιτικοί να την ακρωτηριάζουν ουσιαστικά κάθε φορά που προσπαθεί να επιβάλει τον νόμο».

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών αναφέρθηκε και στη δυσπιστία των πολιτών για το πολιτικό σύστημα

«Έχετε δίκιο να είστε δύσπιστοι, έχετε δίκιο να είστε οργισμένοι, έχετε δίκιο να ακούτε πολιτικός και να φεύγετε μακριά. Γιατί τόσα χρόνια πιστέψατε, γιατί τόσα χρόνια στηρίξατε ανθρώπους και λογικές που σας υπόσχονταν μια χώρα ισχυρή και μια κοινωνία ευημερούσα. Όμως μας παρέδωσαν μια χώρα σχεδόν χρεοκοπημένη και μια κοινωνία σε βαθιά  κρίση».  

Έχετε δίκιο να αποστρέφετε το πρόσωπό σας από την πολιτική, όταν ακούτε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει ότι φιλοδοξεί να είναι και πάλι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Τον καταλαβαίνω, συνέχισε και πρόσθεσε

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η προσπάθειά του να αποδείξει ότι το δικό του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου... Ποιον νομίζουν ότι μπορούν να πείσουν γι αυτό; Σε πόσο αφελείς θεωρούν ότι απευθύνονται; Είναι δυνατόν να πιστεύουν ακόμα ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους; »

Είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις, απεφάνθη και εξήγησε λεπτομερώς τις προτάσεις του. Ανάμεσά τους η μετακόμιση εκτός του κέντρου της Αθήνας, της  Βουλή, του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Οικονομικών.  


Για να βγει η χώρα από αυτό το τούνελ και να γίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ο κ. Ψυχάρης τόνισε πρέπει παράλληλα να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες και να ληφθούν μέτρα ανακούφισης που θα ενεργοποιήσουν ξανά τον παραγωγικό ιστό.   Αναλυτικά είπε: 

1.   Πρέπει να μπει τέλος στα πάσης φύσεως εισπρακτικά χαράτσια. Και η δική μου πρόταση είναι να εξαιρεθεί από τα χαράτσια αυτά η πρώτη κατοικία. Να μην πληρώνουμε χαράτσι, τουλάχιστον για το σπίτι που μένουμε.  
2. Να μεριμνήσει η Πολιτεία για να «κουρευτούν» τα στεγαστικά δάνεια, εφόσον τα νοικοκυριά δεν μπορούν αποδεδειγμένα να ανταποκριθούν εξαιτίας της βίαιης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.    
3. Πρέπει τέλος να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί τα δύο τελευταία χρόνια με όλους τους τρόπους.