Απέκλεισε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ζητώντας ισχυρή εντολή ώστε να κυβερνηθεί η χώρα. Χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο, ενώ αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή. Αναφερόμενος στο Μνημόνιο υποστήριξε ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.  «Ζητάει σήμερα επαναδιαπραγμάτευση, όταν αποκαλύφθηκε, όχι από μένα, από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι αυτός ήταν πίσω από τη μελέτη, την εφαρμογή και τη συνταγή», είπε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός ο οποίος παρουσιάστηκε στη Βουλή μόλις έκανε την πρόταση για το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου και έγινε μπαρούτι όλη η Ευρώπη λέγοντας ότι σωστή είναι η πρόταση Παπανδρέου, και μετά μόλις είδε ότι το κλίμα αλλάζει, άλλαξε κι αυτός και σήμερα το κατηγορεί».Ερωτηθείς γιατί θέτει ως προϋπόθεση, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, να είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές».

 

«Εγώ με την πατρίδα μου έχω εμμονή. Εγώ έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Δεν είχα ποτέ τέτοιες εμμονές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Βενιζέλου ότι έχει εμμονή με την Πρωθυπουργία.

 

Τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης διότι όπως τόνισε ένα τέτοιο «ενδεχόμενο παράγει ακυβερνησία», ενώ όπως υποστήριξε, δεν έχει εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ. «Θα μπορούσε ποτέ το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τη γραμμή που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή όπου τα σωστά νομοσχέδια τα ψήφιζε;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε «ισχυρή εντολή για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα», γιατί όπως δήλωσε «όσο μεγαλύτερη δύναμη έχω, τόσο περισσότερα από αυτά που είπα θα μπορώ να κάνω».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο ίδιος μιλούσε εξαρχής και συνεχίζει να μιλάει για ανάπτυξη, και έφτασε μάλιστα όπως είπε στο σημείο να «τσακωθεί» με τη μισή Ευρώπη και με τη Μέρκελ για αυτό το λόγο.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τα άλλα κόμματα, ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ πέφτουν δραματικά, ενώ όσον αφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Π. Καμμένο, λέγοντας ότι «σήμερα ορκίζεται και δηλώνει "ζήτω ο Τσίπρας, ούτε νεκρός δε συνεργάζομαι με τη Νέα Δημοκρατία" είπε, ούτε νεκρός», ενώ υποστήριξε ότι το «δημοκοπικό φούσκωμα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «μπορεί τελικά να αποδεχθεί κενό αέρος».

Σύμφωνα με πρόεδρο της ΝΔ, «κάθε ψήφος που πηγαίνει σε τέτοια κόμματα, είναι μια ψήφος η οποία δίνει πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ, φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε: «Στην κατοχή κουκουλοφόροι και Ναζί ήταν ένα πράγμα, δεν δέχομαι να είναι ανάμεσα μας οπαδοί των ναζί».

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία είναι η «μόνη δύναμη που έχει συντεταγμένο πρόγραμμα και εγγυάται σταθερότητα. πρόοδο και πάνω απ΄ όλα ανάπτυξη με δικαιοσύνη».Αναφέρθηκε εξάλλου και στις σχέσεις του με τον Κ. Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι είναι άριστες. «Τις καλύτερες σχέσεις έχω με τον Κ. Καραμανλή, έχουν βάθος, διάρκεια και μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του ντιμπέιτ, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν αποτελεί διάλογο το «να μιλάς κάθε μία ώρα όταν έρθει η σειρά σου για δυο λεπτά», ενώ το «να μιλήσεις μόνο με έναν, είναι ένας αποκλεισμός όλων των άλλων». Για το λόγο αυτό, τόνισε, ψάχνουμε να βρει τη λύση αυτή τη στιγμή η Διακομματική Επιτροπή.
Επανέλαβε εξάλλου την υπόσχεση του για «κούρεμα» του αριθμού των υπουργείων, λέγοντας ότι σε ορίζοντα τριών χρόνων θα έχουν περιοριστεί σε 10 με 12.

 

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι εάν εκλεγεί, η κυβέρνηση του «θα καθιερώσει το ασυμβίβαστο μεταξύ του Υπουργού και του Βουλευτή», διότι όπως υπογράμμισε «θα πρέπει να μπορεί ο Υπουργός η να κάνει τη δουλειά του χωρίς το άγχος του ψηφοφόρου».

Αναφερόμενος στην επιλογή του προέδρου της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων Ελλάδος Χαράλαμπο Αθανασίου, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ υπογράμμισε ότι «συμβολίζει την αποφασιστικότητά μας, τη βούλησή μας, το πιστεύω μας να κάνουμε τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, την απόδοση δικαιοσύνης πραγματικότητα για όλους τους Έλληνες, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στόχο μας πραγματικό».