Την κεντρική του προεκλογική ομιλία έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθήνας Ανδρέας Ψυχάρης, με την παρουσία περίπου 1.500 θεατών,μεταξύ των οποίων ήταν και 25 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Την ομιλία του Ανδρέα Ψυχάρη προλόγισαν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, καθώς και ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ματαίωσε την δική του προεκλογική συγκέντρωση προκειμένου να βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Βαληνάκης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, περίπου άλλοι 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ο πατέρας του υποψήφιου βουλευτή, Σταύρος Ψυχάρης.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης κατέθεσε μία σειρά προτάσεων τονίζοντας:

«Για να βγει η χώρα από αυτό το τούνελ και να γίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, πρέπει παράλληλα να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες και να ληφθούν μέτρα ανακούφισης που θα ενεργοποιήσουν ξανά τον παραγωγικό ιστό.

1. Πρέπει να μπει τέλος στα πάσης φύσεως εισπρακτικά χαράτσια. Και η δική μου πρόταση είναι να εξαιρεθεί από τα χαράτσια αυτά η πρώτη κατοικία. Να μην πληρώνουμε χαράτσι, τουλάχιστον για το σπίτι που μένουμε.

2. Να μεριμνήσει η Πολιτεία για να «κουρευτούν» τα στεγαστικά δάνεια, εφόσον τα νοικοκυριά δεν μπορούν αποδεδειγμένα να ανταποκριθούν εξαιτίας της βίαιης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

3. Πρέπει τέλος να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί τα δύο τελευταία χρόνια με όλους τους τρόπους».