current views are: 1

25 Απριλίου 2012
Δημοσίευση06:11

Παιχνίδια συμφερόντων για την αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας «βλέπουν» στη Συγγρού

Σε κορυφαίο στοιχείο αντιπαράθεσης, κυρίως ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δευτερευόντως, σε επίπεδο παρεμβάσεων από τα μικρότερα κόμματα, έχει μετατραπεί το θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. 

Δημοσίευση 06:11’
αρθρο-newpost

Σε κορυφαίο στοιχείο αντιπαράθεσης, κυρίως ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δευτερευόντως, σε επίπεδο παρεμβάσεων από τα μικρότερα κόμματα, έχει μετατραπεί το θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. 

Σε κορυφαίο στοιχείο αντιπαράθεσης, κυρίως ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δευτερευόντως, σε επίπεδο παρεμβάσεων από τα μικρότερα κόμματα, έχει μετατραπεί το θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.  Για πρώτη φορά μάλιστα χθες, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε να εννοηθεί ότι τα οικονομικοεπιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τη διαμόρφωση της προεκλογικής ατζέντας η οποία, αντί να περιλαμβάνει ζητήματα πολιτικής ουσίας και πλαίσιο προτάσεων, εξαντλείται σε σεναριολογία περί το αν, πως και με ποιους θα γίνει ντιμπέιτ ή ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός της επόμενης ημέρας αν η κάλπη δε βγάλει αυτοδυναμία. 

«Ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές» ανέφερε καυτικά ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι «Alpha» χθες χαρακτηρίζοντας την όλη κουβέντα που γίνεται ως απαξίωση και διακωμώδηση της Δημοκρατίας. 

Είναι φανερό ότι στην ΝΔ αντιλαμβάνονται ως τουλάχιστον περίεργη την προσπάθεια που καταβάλλεται από μεγάλη μερίδα των συστημικών ΜΜΕ, να φιλοξενήσουν μια τηλεοπτική αντιμαχία ανάμεσα στους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά και την παράλληλη διάθεση που επιδεικνύεται αφ’ ενός να αποκλειστούν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και αφ’ ετέρου να παραγκωνιστεί από τη λήψη της σχετικής απόφασης η θεσμικά αρμόδια διακομματική επιτροπή. 

Αναντίρρητα, είναι προφανές ότι ντιμπέιτ με 10 και 11 πολιτικούς αρχηγούς στο ίδιο τραπέζι είναι αδύνατο να γίνει. Ιδιαίτερα μάλιστα αν ακολουθηθύν οι όροι που ίσχυαν ως σήμερα για τα ντιμπέιτ και τους οποίους σύσσωμο το πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα, κάθε φορά που ολοκληρώνεται η διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου, διαμαρτύρεται για τον τρόπο που έγινε, θέτωντας το ζήτημα ριζικής αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του. 

Παράλληλα όμως, καθίσταται και απολύτως ξεκάθαρο ότι πολιτικά, η ΝΔ δεν προτίθεται να δεχθεί ντιμπέιτ Σαμαρά- Βενιζέλου, στην επιχειρηματολογική βάση που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με την οποία ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται δυνάμει Πρωθυπουργός.

Στην Συγγρού εμφανίζονται βέβαιοι για την εκλογική πρωτιά του κόμματος και αισιόδοξοι για την πιθανότητα αυτοδυναμίας, κάνοντας σαφές ότι δεν προτίθενται να θέσουν υπό αμφισβήτηση αυτό το πολιτικό πλεονέκτημα, αναγνωρίζοντας εμμέσως τη βασιμότητα του επιχειρήματος Βενιζέλου περί ενδεχόμενης πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ. 

Πάνος Ρασσιάς


σχετικα αρθρα