Ανεβάζει τους τόνους λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «απόλυτη παράνοια σε σχέση με το δίλημμα των εκλογών» και πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα».

«Απειλεί ο κ. Παπανδρέου τον λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους θα κάνει εκλογές», είπε ο κ. Σαμαράς και ρώτησε: «Για ποιο λόγο; για να τον καταψηφίσουν πάλι; μήπως δραπετεύει; μήπως εγκαταλείπει; και γιατί εμείς να φοβηθούμε;».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εμπιστεύεται την πολιτική του, γνωρίζει ότι δεν περπατάει, ότι τα νούμερα δεν του βγαίνουν, ότι τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει έξω και φέρνει νέα μέτρα. «Ο λαός όμως δεν αντέχει άλλα μέτρα και θα το πει αυτό την Κυριακή με την ψήφο του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στα Γιάννενα και υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου ζητά από τους πολίτες νομιμοποίηση για το μνημόνιο που υπέγραψε, ζητάει άφεση αμαρτιών, ζητάει εξουσιοδότηση για ακόμη σκληρότερα μέτρα».

Καταλόγισε ακόμη στον κ. Παπανδρέου ότι διαθέτει μυστική ατζέντα για την οποία τώρα ζητά προέγκριση με τα «εκβιαστικά διλήμματα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του κ. Κικίλια «για μένα ήταν η μόνη συνεπής επιλογή, για σας είναι η καλύτερη που μπορούσε να γίνει».